Stiven Sigal komentarisao vojnu operaciju u Ukrajini: Spoljni subjekt provocira ove dvije zemlje

GS
Foto: Arhiva

Holivudski glumac Stiven Sigal, koji je dugogodišnji prijatelj ruskog predsjednika Vladimira Putina, a prošle godine učlanio se i u stranku koja je bliska Kremlju, komentarisao je vojnu operaciju u Ukrajini.

"Mnogi od nas imaju prijatelje i porodicu i u Rusiji i u Ukrajini. Na obje strane gledam kao na jednu porodicu i zbilja vjerujem da je to pitanje spoljnog subjekta koji troši veliku količinu novca na propagandu i provociranje ovih dviju zemalja da budu u međusobnom sukobu", rekao je za Foks Njuz

Sigalu je 2017. zabranjen ulazak u Ukrajinu na pet godina jer je proglašen 'prijetnjom' nakon što mu je Vladimir Putin dao ruski pasoš.

"Molim se da obje zemlje dođu do pozitivnog i mirnog rješenja s kojim možemo živjeti i napredovati zajedno, u miru", zaključio je.

Glumca je rusko ministarstvo vanjskih poslova 2018. imenovalo "posebnim ambasadorom za humanitarne veze sa SAD-om". Taj je položaj trebao olakšati odnose između Rusije i SAD-a na humanitarnom području te omogućiti ovim dvjema zemljama saradnju u kulturi, umjetnosti, javnosti i razmjeni među mladima.

Četiri godine ranije branio je rusko vodstvo tokom aneksije Krima. Glumac je tada ruskog predsjednika Putina nazvao "jednim od najvećih živućih svjetskih vođa".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana