Stefani del Vale najljepša žena na svijetu

Agencije
Stefani del Vale najljepša žena na svijetu

Stefani del Vale iz Portorika krunisana je za mis svijeta 2016. godine na izboru koji je održan u Sjedinjenim Američkim Državama.

Prva pratilja bila je ljepotica iz Dominikanske Republike, a druga iz Indonezije. Stefani je studentkinja, ima 19 godina i govori španski, engleski i francuski. Priželjkuje karijeru u industriji zabave. Ona je druga devojka iz Portorika koja je ponijela laskavu titulu najljepše na svijetu.

Njoj je krunu predala prošlogodišnja pobjednica izbora Mireija Lalaguna iz Španije.

Na ovogodišnjem izboru učestvovale su ljepotice iz više od 100 zemalja. Mis Srbije Katarina Šulkić nije uspjela da se plasira ni u top 20.

Ovim se nastavio niz neuspjeha naših predstavnica na izboru za mis svijeta. U proteklih deset godina, nijedna mis Srbije nije uspjela da se približi plasmanu u top 20 ljepotica. Misica Katarina Šulkić nije se proslavila ni u takmičenju za naj talenat, gdje je pokazala svoje nepoznavanje engleskog jezika. Ni predstavnica BiH, 19-godišnja Halida Krajšnik na 66. takmičenju najljepših djevojaka za mis svijeta nije se plasirala u top 20. Uz predstavnicu BiH koja na ovom takmičenju ni u čemu nije briljirala, ni djevojke iz regije nisu zasijale, osim donekle predstavnice Hrvatske Angelike Zachigne koja je pokazala dobre rezultate u sportu.

Prije velikog finala 117 takmičarki tri sedmice su se vrijedno pripremale i učestvovale u nekoliko ostalih takmičenja. Sudije su procjenjivale učesnice na osnovu njihovih nastupa i u prethodnim izazovima koja su pred njih postavljana.

Mis Indonezije osvojila je titulu pobjednice takmičenja "Ljepota sa svrhom", a mis Filipina je bila najbolja u oblasti multimedije. Najtalentovanija je bila mis Mongolije, dok je u sportu briljirala mis Kukovih ostrva. Kineska predstavnica slavila je u takmičenju top modela.

Voditelji ceremonije Megan Džoung i Jason Cook prvo su proglasili top 20 djevojaka, a među njima su se našle predstavnice Mongolije, Indonezije, Filipina, Mađarske, Kenije, Portorika, Indije, Kine, Brazila, Australije, Dominikanske Republike, SAD, Slovačke, Belgije, Francuske, Koreje, Kukovih ostrva, Gane, Japana i Tajlanda.

Kada je izbor sužen, ostalo je 10 djevojaka - iz Indonezije, Belgije, Filipina, Kenije, SAD, Kine, Dominikanske Republike, Portorika, Brazila i Koreje uz Mongoliju koju je izabrala publika, da bismo na kraju dobili i top pet (Kenija, Portoriko, Indonezija, Dominikanska Republika i Filipini), a potom i pobjednicu iz Portorika te prvu i drugu pratilju - predstavnice Dominikanske Republike i Indonezije. Takmičenje je prenošeno uživo u 200 zemalja svijeta, a pobjednica je uz dijamantsku krunu osvojila i novčanu nagradu od 94.000 dolara.

Završena potraga za nestalim mladićem u Bijeljini

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana