Stajlerovi opanci pokorili Ameriku

Mirna Pijetlović, Foto: M. V. i N. V.
Stajlerovi opanci pokorili Ameriku

Srpski dizajner iz Goražda Đorđe Tamburić, koji se školovao u Beogradu, a u modnom svijetu je poznat kao Džordž Stajler, ne prestaje da iznenađuje uspjesima koje postiže širom svijeta.

Poznat je po promovisanju multikulturalnosti i srpske tradicije, ali je ovog puta otišao korak dalje, a za "Glas Srpske" je iznio svoje utiske sa jedne od najznačajnijih revija koja je održana u Los Anđelesu.

- Prihvatio sam poziv iz Holivuda i bio sam jedini dizajner sa ovih prostora koji je prikazao svoj rad na "LA Fashion Week". Na svojoj prvoj samostalnoj reviji u Americi prikazao sam svoju posljednju kolekciju "Bajke" koja je doživjela premijeru na "London Fashion Week", a nakon toga je bila prikazana i na "Belgrade Fashion Week" - ispričao nam je Đorđe.

Kolekciju je, kako kaže, dopunio najboljim komadima sa prethodnih revija koje je imala priliku da vidi samo publika u Evropi i Kanadi.

Prepuna hala "Kolumbija skvera" u Zapadnom Holivudu primila je više od hiljadu ljubitelja mode koji su došli da podrže ovog perspektivnog dizajnera trikotaže o čijem radu se ranije pisalo u magazinima kao što su "Vog", "Glamur" i "Njujork tajms".

Na crvenom tepihu i reviji pojavila su se najznačajnija imena holivudske modne industrije kao i nekoliko rijaliti
zvijezda. U prvom redu viđena je i srpska glumica Katarina Radivojević.

- Revija je doživjela ovacije, a Amerikanci nisu krili svoje oduševljenje živopisnim kreacijama, trubačima i muzikom Gorana Bregovića. Presrećan sam - ne krije emocije Đorđe.

Stilizovani opanci i atraktivne frizure, inspirisani srpskom tradicijom, samo su dio onoga što je publika u Los Anđelesu imala prilike da vidi na čuvenom Sanset bulevaru, a Đorđe se već priprema za nove modne pohode u svijetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana