Srpskim zvijezdama se sve prašta

Blic
Srpskim zvijezdama se sve prašta

Policija u Londonu nema problem da po dojavi uhapsi jednu od najpoznatijih svetskih manekenki, dok srpski pravosudni organi imaju poteškoća i kod naplate poreza poznatima piše Blic.

Kejt Mos, jedna od najbogatijih manekenki na svijetu, proteklog vikenda izbačena je iz aviona uz pomoć policije.  

Osoblje aviona prijavilo je pijanog putnika, a policija je reagovala po službenoj dužnosti ne odstupajući od zakona bez obzira na to što se radi o poznatoj ličnosti.

S druge strane, u Srbiji VIP često znači - nedodirljiv. Srpskim zvijezdama ni poslije teških prekršaja dlaka s glave ne fali, oni ostaju na svojim poslovima, a kolege su solidarne čak i kada je u pitanju nasilje u porodici.

Posljednji primer voditeljke nacionalne RTS Petre Cvijić je najdrastičniji. Petra je dva puta oslobođena optužbi za izazivanje saobraćajne nesreće u kojoj je poginuo Slobodan Bajić. Ne ulazeći u pravne začkoljice koje su dovele do oslobađajuće presude, primjećujemo da je Cvijićeva i dalje zaposlena na Javnom servisu, kao i da se nijednom nije oglasila čak ni formalnim saopštenjem za javnost.

Milan Kalinić

Voditelj Milan Kalinić je zbog bahate vožnje bio samo „poznat saobraćajnoj policiji", sve dok 1. februara ove godine nije izazvao nesreću u kojoj je troje osoba povređeno, od kojih jedna teže. Milan poslije nesreće nastavlja da vodi „Pinkove zvezde", ali zato vješto izbegava da se odazove sudu u Brusu na saslušanje. Takođe, ništa od javnog izvinjenja, što je najmanje što može da uradi.

Pjevač Darko Lazić prije dva meseca je, prema tvrđenju policije i opštinskih čelnika, izazvao incident u rodnom Brestaču. Šteta koju je napravio je oko 100.000 dinara, a policija je obećala krivičnu prijavu. Darkova reakcija na vest je bila tipična.

- Ništa se nije desilo, lažu ljudi koji ne mogu da podnesu moj uspeh. Kakva policija, kakve gluposti - rekao je Darko tada za „Blic". 

 Kako to stranci rade?

Vrlo je jednostavno - svi su jednaki pred sudom i pravom. Moraju da plaćaju i kazne i porez, ili idu u zatvor. Takođe, zločini ne zastarevaju. Glumac Vesli Snajps proveo je tri godine u zatvoru zbog neplaćenog poreza. Glumac Bil Kozbi, čiji dvostruki život posljednjih mjeseci nakon decenija zataškavanja izlazi na vidjelo, ima već nekoliko tužbi žena koje tvrde da ih je silovao. Ono što je još bitnije je osjetljivost urednika i javnog mnjenja na ovakve događaje. Od prvih dokaza za silovanje, sve televizije koje su imale ugovore sa Kozbijem su ih raskinule i Bil trenutno nema nijednu emisiju, seriju, kao ni nastup gdje možete da ga gledate. Jer svako mora da odgovara za svoje postupke!

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana