Srpski princ i princeza oduševili svijet

Glas Srpske
Srpski princ i princeza oduševili svijet

Bajkovito vjenčanje princa Filipa, jednog od trojice sinova prestolonasljednika Aleksandra Karađorđevića, i Danice, kćerke slavnog slikara Milana Cileta Marinkovića, izazvalo je oduševljenje širom svijeta.

Fotografije sa svadbene ceremonije održane u subotu u Beogradu brzo su obišle svijet, jer su među gostima bili španska kraljica Sofija, kao i predstavnici kraljevskih porodica iz Grčke, Danske i Lihtenštajna.

Prinčevski par je u Sabornoj crkvi vjenčao patrijarh Irinej, a događaj je poseban i po tome što je riječ o prvom kraljevskom vjenčanju u ovoj crkvi u posljednjih 95 godina. Mlada je za radostan dan izabrala haljinu srpske dizajnerke Roksande Ilinčić, koja živi i radi u Velikoj Britaniji.

Kum princa Filipa bio je njegov stariji brat Petar, a kuma je bila princeza Viktorija od Švedske.

Pred oko 300 zvanica razmijenili su nježnosti, dok su prisutni skandirali njihova imena. Pratio se svaki potez mladog para koji se zakleo na vječnu ljubav, a sve je izgledalo poput bajke.

Poslije vjenčanja u crkvi još 600 gostiju došlo je na Bijeli dvor, gdje je održana proslava. Mlada se kasnije presvukla u bijelu haljinu. Među zvanicama su, osim članova svjetskih kraljevskih porodica, bili mnogobrojni pjevači i političari.

Svadbena torta ostavila je mnoge prisutne bez teksta, koja je bila na sedam spratova, ukrašena cvjetovima i biserima.

- Hvala svima koji su došli. Daničinim roditeljima hvala za ovako lepu ženu. Najsrećniji sam sada, volim te, Danice - rekao je princ Filip pred svima.

I princeza sa obratila gostima emotivnim riječima.

- Hvala porodici Karađorđević, od danas imaju novog člana. Najviše hvala mom Filipu - rekla je Danica u obraćanju gostima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana