Srpski glumac dobitnik tri zlatne medalje za rakiju

Agencije
Srpski glumac dobitnik tri zlatne medalje za rakiju

Glumac Nenad Jezdić dobio je tri nagrade za najbolju proizvodnju rakije. Medalja je osvojena za šljivu, višnju i medicu.

Jedan od naših najboljih glumaca, Nenad Jezdić, sada je i jedan od srpskih najboljih proizvođača rakije. Zvanično. Komisija za ocjenjivanje vina i jakih alkoholnih pića 79. poljoprivrednog sajma u Novom Sadu dodjeliće u srijedu tri zlatne medalje “Destileriji Jezdić” za rakije: šljivu, višnju i medicu.

“Sa mnogo sumnje sam se prijavio, smatrajući da je možda rano za javno izlaganje i da bi trebalo da rakija još neko vreme bude u buradima”, kaže Jezdić - “Ali znatiželja me vukla. Hteo sam da vidim gde sam trenutno po kvalitetu, na kojoj lestvici, jer tu se ocenjuju i boja, ukus, bistrina... Prosto ne možete da odolite želji da saznate šta je zahvaljujući vašem trudu i radu nastalo od voća koje ste zasadili. Nadao sam se dobroj oceni, ali ni sanjao nisam o zlatnoj medalji. Veliko je zadovoljstvo za svakog velikog proizvođača rakije ovakvo priznanje, a kamoli za jednog glumca koji je odnedavno u ovom društvu”

Popularni glumac je na djedovini, u seocetu kraj rodnog Valjeva, prije deset godina posadio prve voćke, a zatim sagradio i destileriju. Imanje se iz godine u godinu širilo i sada na 15 hektara zemlje rastu šljive, tu se prerađuju, frementišu i destilišu. Mala radionica još je u izgradnji, ali kazani se pretaču, burad se pune. Rakije “darosava”, “leposava” i “dikosava”, kako ih je nazvao gazda Jezdić, “već se isporučuju na nekoliko adresa. Prodaju se “bojažljivo” u nekoliko restorana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana