Srpske zvijezde kod libijskog diktatora

Glas Srpske
Srpske zvijezde kod libijskog diktatora

Krvoproliće koje se danima širi Libijom, a u kome se pukovnik Moamer el Gadafi bori protiv demonstranata kako bi se održao na vlasti, šokiralo je i predstavnike estradnog neba Srbije koji su imali tu čast da upoznaju jednog od najkontroverznijih lidera današnjice. Među onima koji nose lijepa iskustva je Olja Karleuša.

- Bili smo smešteni u ekskluzivnom hotelu u Tripoliju, a mom prvom susretu sa Gadafijem prethodio je još veći stres jer smo prošli rigoroznu kontrolu pre susreta sa njim, a ja sam onda uspela da zakasnim na taj čuveni prijem pod raskošnim šatorom jer sam propustila prevoz - kaže Karleuša.

Ipak, kako dodaje, stigla je na vrijeme da se rukuje sa Moamerom el Gadafijem i tada je stekla utisak da je on jedna veoma korektna osoba.

- Veoma sam iznenađena situacijom u Libiji, jer mi Gadafi nije djelovao kao čovek koji sije strah - kaže Karleuša.

I njen kolega Marinko Rokvić, koji je sa sinom Nikolom takođe bio Gadafijev gost, dijeli isto mišljenje i istu iznenađenost dešavanjima u Libiji.

- Sećam se da smo prošli rigoroznu kontrolu pre susreta sa Gadafijem, oduzeli su nam i naočare za sunce. Međutim, kada je Moamer el Gadafi organizovao proslavu u jednom velikom šatoru, rukovao se sa svih 80 ljudi koji su bili tu, uključujući i mene. Delovao mi je kao veoma prijatan čovek, a sad čujem da na narod šalje vojsku i u potpunom sam šoku - kaže Marinko.

Kada je prije četiri godine Nikola Rokvić sa ocem gostovao kod Moamera el Gadafija pjevao mu je na uvo "O sole mio" i tako oduševio lidera.

- Neverovatno je ono što sada čujem o Gadafiju, uopšte ne verujem da na narod šalje plaćenu vojsku, ako je to istina, onda je za svaku osudu. Sećam se da je trebalo nešto da otpevam, pa sam na uvo bez muzike pevao "O sole mio". Bilo je zanimljivo i on me je pohvalio - rekao je Nikola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana