Srpska influenserka promijenila pol: Nikolina Kovačević snimala operaciju, pa objavila na Jutjub kanalu

GS
Srpska influenserka promijenila pol: Nikolina Kovačević snimala operaciju, pa objavila na Jutjub kanalu

Influenserka Nikolina Kovačević promijenila je pol, a proces i samu operaciju snimala je i objavila na svoj kanal na Jutjubu.

– Želim da ne moram da nosim steznik, da mogu normalno da obučem bikini, da mogu da se presvučem ispred drugarice i da ne mogu da se krijem i stidim. Čak i da mogu da se opustim sa partnerom, jer mi je sve to stvaralo blokadu – napominje Kovačevićeva.

Kako je otkrila, tri godine je bila na hormonskoj terapiji i to joj je bilo najteže, prenosi Telegraf.

– Sama priprema za operaciju je jako bitna. Prvo je potrebna potvrda psihijatra da ste vi spremni psihički i fizički za tu operaciju. Bila sam na hormonima 3 godine, a uslov je da budete minimum godinu dana na terapiji kako bi se tijelo promijenilo i da se hormoni izmijene, samim tim ste spremni za operaciju. Kao i pismo preporuke psihijatra – govori Nikolina i dodaje:

– Najteža mi je bila hormonska terapija, jer mi je prvih šest mjeseci bilo teško. Ljudi ne mogu da razumiju da se mi promijenimo i da osjećamo pol u koji želimo da se promijenimo. Emotivna promjena mi je najteže pala. Prvih šest mjeseci sam plakala i smijala se u isto vrijeme – bila je iskrena ona.

Nikolina je ispričala i pokazala kako je prošla operacija, ali otkrila i kakve bolove je imala.

– Prva dva dana su bili jači bolovi. Ali ne samo bolovi, već psiha koja nema hormone. Sa ovom operacijom nemate više hormone. Bitno je da budete jaki u glavi. Sve ovo prođe. Rano je pričati o tome, ali je mene fasciniralo da se sada sve već osjeća. Imaću još dve kontrole da se to pogleda. Inače je stvarno sve super – rekla je ona u svom klipu na Jutjubu.

Nikolina priznaje da je uz pomoć porodice platila sve troškove.

– Porodica mi je pomogla finansijski. Da nije bilo njih, ne bih mogla sve ovo da izguram, jer je sve skupo vezano za ovu operaciju. Hvala im puno na tome – poručila je ona na kraju.

/p>

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana