Srpkinja među 10 najljepših udatih mama na svijetu

Agencije
Srpkinja među 10 najljepših udatih mama na svijetu

Na takmičenju za najljepšu gospođu svijeta u Guangzo,u koje se održalo 23. novembra, predstavnica Srbije Jelena Adžić Kiš je izabrana u prvih 10 najljepših udatih dama iz celog sveta. Titula najljepše udate mame otišla je u ruke Amerikanke, dok su prva i druga pratilja iz Velike Britanije i Singapura...

Cilj ovakvog tamičenja je da skrene pažnju na značaj braka i porodice i da kroz zabavna takmičenja, pokazujući ljepotu zrelih žena, pokaže snagu i veličinu žene, kao i da povezuje dame iz cijelog svijeta radi zajedničkih humanitarnih akcija čiji su primarni cilj pomoć djeci, samohranim majkama i ugroženima, ali istovremeno promovisanje i zemlje domaćina, njenih poslovnih mogućnosti i turizma.

"Takmičenje za najepšu udatu mamu je jedno od najlepših putovanja koje sam doživela! Sada tek razumem značaj ovakvih takmičenja, koje je mnogo više od pukog takmičenja u lepoti i ostalim vrednostima. Prijateljstva koja sam stekla su predivna i sve smo ostale umrežene i u svakodnevnom kontaktu. Kako smo sve u braku i većina sa više dece, naša druženja su samo pokazala da smo sve iste, iz bilo kog dela sveta, ali i dokazale neophodnost ženske solidarnosti i značaj povezivanja, razmene mišljenja, saveta", kaže srpska predstavnica, predsjednica Matice iseljenika i majka troje djece Jelena Adžić Kiš.

Takmičenje je održano u gradu Guangzou, koji se nalazi u jugoistočnom dijelu Kine i ima 13 miliona stanovnika. Jelena ističe da su se organizatori zaista potrudili da učesnicama boravak učine ljepšim, te su ih vodili u turističke obilaske.

"Parkovi su puni baka i deka sa unucima koji vežbaju i igraju šah kao na našem Kalemegdanu. Toga nema mnogo u zapadnim zemljama", kaže Jelena.

Za organizaciju kaže da je bila vrhunska počevši od gostoprimstva domaćina iz Kine, profesionalnosti organizatora iz Amerike, divnih koreografa i svih koji su učestvovali u manifestaciji.

"Pre finalnog takmičenja sve smo imale intervju sa članovima žirija gde su nam postavljali pitanja o zemlji iz koje dolazimo, porodici, deci, kako vidimo ulogu žena, šta bi pobeda na ovakvom takmičenju značila za nas. Mnoge dame su u svojim zemljama vrlo aktivne zagovornice zdravog života, pomoći ugroženima."

Kakve su bile ostale učesnice?

-Moj favorit je bila šarmantna misiz Kazahstana, koja je majka šestoro dece! Želela je devojčicu i posle pet dečaka sreća joj se osmehnula. A sada bi još jednu! Najstarija je bila predivna misiz Filipina, koja ima 52 godine, ali je sa nama bila i najmlađa baka sa svega 39 godina iz Gvatemale! Toliko zanimljivih priča, beskrajnog smeha zbog kulturoloških razlika... Zaista, svakoj ženi bih poželela ovakvo iskustvo.

Kakvi su bili komentari vaše djece nakon uspeha u Kini?

-Dok naš maleni Luka samo gleda u čudu, moje devojčice su presrećne i ponosne na svoju mamu, mada im baš nije pravo što nisam jedna od prve tri (smeh). Umirile su se tek kada sam im pokazala medalju koju sam dobila i poklone. Kažu da sada tek moram da budem uvek lepa, dobra i da više ne smem da budem stroga.

Pozivamo sve udate dame koje smatraju da posejduju kvalitete potrebne za ovakvo takmičenje ili poznaju neku takvu da se prijave za takmičenje za najljepšu gospođu Srbije 2014. preko sajta Mrs. Serbia.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana