Srpčanka Nataša Dragić učestvuje na njujorškoj Nedjelji mode

Dejan Jovičić
Srpčanka Nataša Dragić učestvuje na njujorškoj Nedjelji mode

Manekenka Nataša Dragić, porijeklom iz Srpca, učestvovaće na predstojećoj njujorškoj Nedjelji mode, popularnom Fešn viku, koji se održava od 6. do 14. septembra i tako stati rame uz rame sa vrhunskim top modelima iz cijelog svijeta.

Riječ je o jednom od najpoznatijih modnih događaja u svijetu na koji je Nataša pozvana nakon izuzetno uspješnih revija koje je do sada odradila u Milanu, Londonu, Berlinu i Parizu.

Da se radi o velikom uspjehu, svjedoči i to da je Natašina karijera tek na početku jer ima 17 godina, a već je imala privilegiju da radi sa čuvenim modnim brendovima poput "Valentina", "Prade", "Kelvin Klajna" i drugih.

- U Njujorku sam od prvog avgusta a otišla sam mjesec dana ranije jer su pripreme vrlo obimne kako bi sve izgledalo na vrhunskom nivou. Učestvovala sam i prošle godine na nekim manjim revijama u Njujorku ali ovo je do sada moj najveći izazov. Uspjeti u ovom gradu znači uspjeti u modnom svijetu, a moj cilj je da idem do samog vrha - rekla je Dragićeva za "Glas Srpske".

Modnu karijeru započela je u Holandiji gdje živi od rođenja sa majkom Mariškom, rođenom Holanđankom i ocem Dušanom koji je porijeklom iz Prijebljega kod Srpca, kao i braćom Dimitrijom i Kristijanom koji treniraju fudbal i golf.

Nakon što je prije tri godine objavila fotografiju na društvenoj mreži "Instagram" pod profilom "Natasja Dragic", dobila je poziv za saradnju od holandske modne agencije "Elvis models" i tako je sve počelo.

- Primijetili su me slučajno ali su bili oduševljeni mojim izgledom i odmah kontaktirali roditelje sa ponudom za saradnju. Da nisam tada ušla u svijet mode to bi se desilo kad-tad, jer modni agenti često presreću mlade djevojke na ulici za koje procijene da imaju dobar izgled. Šetajući Amsterdamom i drugim gradovima prilazili su mi i raspitivali se da li već radim kao model, tako da mi je to očigledno bilo suđeno - kazala je Dragićeva.

Njeno lice već je krasilo i brojne holandske časopise i magazine a imala je privilegiju da radi revije i snimanja na brojnim atraktivnim lokacijama.

- Radila sam foto sesije u Parizu kod Ajfelove kule i Luvra ali posebno će mi ostati u sjećanju fotografisanje na vrhu Himalaja gdje sam boravila dva dana - istakla je Dragićeva.

Posebno dobru saradnju imala je sa poznatim američkim modnim dizajnerom Markom Jakobsom a na reviji koju je radila za čuvenog Valentina hodala je na pisti zajedno sa Kajom Gerber, kćerkom jedne od najpoznatijih manekenki svih vremena, Sindi Kraford.

- Ponude mi stalno stižu i već sam do sada sarađivala sa šest modnih agencija iz Italije, Engleske, Njemačke, Francuske, SAD-a i Holandije. Od ovog posla se može pristojno zaraditi, čak i kada ste na samom početku. Kada napunim 18 godina imaću još više prilika pošto za sada ne radim fotografisanja u atraktivnim haljinama i kupaćim kostimima jer sam još maloljetna - zaključila je manekenka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana