Srpčanka na svjetskom izboru ljepote

Dejan Jovičić
Srpčanka na svjetskom izboru ljepote

Lijepa manekenka Bojana Lazić iz Srpca izabrana je za predstavnicu BiH na svjetskom izboru "Miss Universal Peace & Humanity" koji će se održati u Libanu i na Kipru od 2. do 10. decembra.

Ova dvadesetogodišnja djevojka iz Srpca osvojila je titulu druge pratilje na izboru za mis planete zemlje BiH 2014. godine, a prije tri godine osvojila je titulu mis šarma Krajine i učestvovala u superfinalu izbora mis BiH za mis svijeta.

Budući da je ostavila dobar utisak na nedavnom izboru za mis planete zemlje, direkcija ovog takmičenja je odlučila da je pošalje na ovo renomirano takmičenje na kojem će nastupiti čak 105 zemalja iz cijelog svijeta.

- Presrećna sam što sam dobila priliku da nastupim na velikoj sceni, a od svega mi više znači podrška čelnih ljudi iz direkcije koji su mi dali puno povjerenje. Već tri godine se aktivno bavim manekenstvom i učestvovala sam na desetak revija širom BiH a ovo je do sada najveći izazov sa kojim ću se suočiti - kaže mlada Srpčanka.

Ona dodaje da će na svjetski izbor putovati sa Emom Golijanin koja je prije četiri godine predstavljala BiH na izboru za mis planete zemlje koji je održan u Vijetnamu. Golijaninova će joj pomoći oko priprema i koreografije za scenski nastup.

Takmičenje " Miss Universal Peace & Humanity " je osnovano od strane organizacije Svjetska mirovna misija iz Dubaija a održava se pod pokroviteljstvom Međunarodne komisije za ljudska prava (IGO).

- Riječ je o manifestaciji koja ima za cilj da okupi različite kulture iz cijelog svijeta kako bi se promovisao mir, prijateljstvo i druge zajedničke vrijednosti. Izabrane predstavnice će biti svojevrsni ambasadori svojih zemalja jer će sa drugim učesnicima podijeliti iskustva o volonterskim projektima koji promovišu turizam, kulturu i ravnopravnost polova. Cijeli program je usko povezan sa globalnom kampanjom "Projekat kulture mira" koji je pokrenuo UNESCO prije 14 godina - kaže Bojana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana