Srđan Đoković iskreno o djeci: Za mlađe sinove nije bilo toliko para i vremena

GS
Srđan Đoković iskreno o djeci: Za mlađe sinove nije bilo toliko para i vremena

BEOGRAD - Srđan i Novak Đoković su u nedavnim intervjuima otvoreno govorili o izazovima vaspitavanja i odrastanja u porodici Đoković.

- Dosta su patili, svi smo. Nije bilo šanse da se i njima posveti bar dio one pažnje, vremena i para, zato što je to sve, pod znacima navoda, pojeo Novak - rekao je nedavno Srđan

- Đole je bio veći talenat od Novaka kada je bio mali, a Marko radan, vrijedan, snažan i imao je šansu da bude ozbiljan profesionalni igrač. Ta ogromna sjenka Novakova, koju Marko nije mogao da podnese, doprinijela je tome da on napusti profesionalni tenis i da ode i živi u Španiju. To je za mene bio težak udarac, i dan-danas je. Ipak, tako se dogodilo, nismo imali mogućnosti da ni dio onoga što je dato Novaku posvetimo njima dvojici - dodao je Novakov otac u emisiji "Preživjeli".

Žao mi je zbog toga i patili su, ali nijedne sekunde oni to meni nisu zamjerili, jer su zaista sjajni momci - zaključio je bio Srđan.

Novak tvrdi: "Nije greška razmaziti dijete"

Nole je, inače, nedavno istakao da je svjestan grešaka u vaspitavanju djece.

Mi vidimo greške, ima ih stvarno puno. Greška nije razmaziti dijete. Dosta stvari je vrlo subjektivno - kazao je Novak Đoković tad.

- Roditelji nekako oživljavaju to kako su se njihovi roditelji prema njima ponašali. Kako smo mi proveli djetinjstvo, kako smo mi vaspitavani i prosto to je nekako ukorijenjeno u naš genetski kod i onda se to odražava na naš način roditeljstva. Naravno da je bitno imati svijest o tome da budemo još bolji nego što su to bili naši roditelji prema nama. Naravno, svi mi volimo naše roditelje i oni u datom trenutku rade najbolje što mogu - dodao je potom Nole, piše Blic.


 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana