Slučaj ubistva kineske manekenke: Dijelovi tijela pronađeni u loncu za supu

GS
Slučaj ubistva kineske manekenke: Dijelovi tijela pronađeni u loncu za supu

Javnost u Kini šokirao je stravičan slučaj ubistva 28-godišnje manekenke i influenserke Abi Coi. Dijelovi njenog tijela pronađeni su u loncu za supu.

 Za ubistvo su optuženi njen bivši suprug Alex Kong (28), njegov brat Antoni (31) i njihov otac Kong Kau (65). Njihova majka Jeny Li (63) uhapšena je zbog ometanja istrage.

Sud u Kovloonu je odbio kauciju. Oni se tek trebaju izjasniti o krivici, prenio je RTHK. Istražitelji su jučer utvrdili da lobanja, nekoliko rebara i vlasi kose pronađene u velikom loncu za supu pripadaju Abi. Ostali dijelovi tijela, uključujući torzo i ruke, još uvijek nisu pronađeni.

Policija je započela istragu nakon što je u srijedu prošle sedmice prijavljen njen nestanak. Dva dana kasnije, dijelovi njenog tijela pronađeni su u kući u naselju Tai Po.

U kući su pronađeni i sjekač za meso, električna testera i nekoliko komada odjeće, saopćila je policija. Sud je odložio slučaj do 8. maja kako bi omogućio dalju policijsku istragu.

Abby je bila poznato lice u svijetu mode. Nedavno se pojavila na naslovnici magazina L'Officiel Monaco  i prisustvovala je ovogodišnjem Paris Fashion Weeku, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana