Slučaj Purda rješavaće Hrvatska

Glas Srpske
Slučaj Purda rješavaće Hrvatska

ZAGREB - U vezi sa slučajem Tihomira Purde Tužilaštvo za ratne zločine Srbije dostaviće cjelokupnu dokumentaciju Hrvatskoj jer su ispunjeni svi uslovi iz sporazuma, saopšteno je juče poslije sastanka ministara pravde Srbije i Hrvatske, Snežane Malović i Dražena Bošnjakovića u Zagrebu.

Na sastanku je trebalo da budu urađene pripreme i razmjena popisa optuženih ili osuđenih za ratne zločine, te osoba protiv kojih se vodi istraga. Međutim, prema saopštenju, može se zaključiti da do razmjene popisa ipak još nije došlo, ali je dogovoreno da se to svakako dogodi u sljedećih nekoliko dana, prenijeli su hrvatski mediji.

Uz Malovićevu, na sastanku u Zagrebu bio je i srpski tužilac za ratne zločine Vladimir Vukčević, a prisutan je bio i hrvatski državni tužilac Mladen Bajić.

Purda je prošle srijede uhapšen pri ulasku u BiH na osnovu Interpolove potjernice, putem koje Srbija traži četiri hrvatska državljanina.

Purda je preko svog advokata izrazio odlučno protivljenje izručenju Srbiji jer ne vjeruje da bi ga u Srbiji očekivalo pošteno suđenje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana