Slavni parovi koji su se borili s neplodnošću

B92
Slavni parovi koji su se borili s neplodnošću

Nije lako prolaziti sa svojim muževima pakao neuspješnih vantjelesnih oplodnji, inseminacije i pobačaja...

Ovo su slavni parovi za koje znamo da su imali probleme da dobiju djecu.

Krisi Tajgen i Džon Ledžend

Vjenčali su se 2013. godine. Pokušavali su godinama da dobiju bebu.

"Reći ću vam iskreno, Džon i ja imamo problema. Voljeli bismo da smo dobili dijete prije pet, šest godina, ali nismo, to je bio proces! Odlazili smo kod doktora za neplodnost."

A onda 14.aprila 2016. dobili su ćerku Lunu Simone.

Kortni Koks i Dejvid Arket

Sa sada već bivšim mužem, popularna glumica iz serije "Prijatelji", godinama je pokušavala da dobije dijete.

Njeno tijelo nije moglo da iznese trudnoću. Imala je nekoliko spontanih pobačaja, a poslije vantjelesne oplodnje dobili su ćerku Koko u junu 2004. godine.

Mark Cukerberg i Prisila Čen

"Pokušavali smo da dobijemo dijete godinama. Doživjeli smo tri spontana pobačaja. Puni ste nade svaki put kad saznate da ćete imati dijete. Počnete da zamišljate kako će da izgleda, vaše snove i nade za njihovu budućnost. Počnete da planirate, a onda sve nestane. To je vrlo usamljeno iskustvo. Većina ljudi ne raspravlja o pobačajima jer se brinu da će to uticati na vaš odnos ili na njih same - kao da ste defektni ili ste učinili nešto da prouzrokujete to. Zato se borite sami... Nadamo se da će dijeljenjem naše priče ljudima dati više nade koju smo mi osjetili i da će im pomoći da progovore o svojim iskustvima", objavio je tvorac Fejsbuka na svom profilu 2015.

Iste godine dobili su prvu ćerku Maks. Ove godine objavili su da očekuju i drugo dijete.

Bruk Šilds i Kris Henči

Glumica se borila s cervikalnom displazijom koja joj je otežavala začeće. Poslije VTO pokušaja ostala je trudna, ali je imala spontani pobačaj

"Bili smo slomljeni. Sve do tad, mislila sam da, samo zato što je vrijeme i što želim bebu, da će to biti lako"

Dugo su se borili, ali su uspjeli. Rodila je dve kćeri, Rouan 2003. i Grir 2006.

Elizabet Benks i Maks Handelman

Nakon godina pokušavanja, okrenuli su se surogat majčinstvu. Oba sina Feliks i Magnus rodila je surogat majka.

"Riječi drugih majki pomogle su mi da se odlučim za surogat majčinstvo. Kad je jednom fokus prestao da bude trudnoća, već beba, tada je to postala laka odluka ", ispričala je Elizabet za "Women's Health ".

Nikol Kidman

Ima dvoje usvojene djece iz braka s Tomom Kruzom, ćerku i sina. Iz braka s Kitom Urbanom ima biološku ćerku i još jednu koju je rodila surogat majka. "Svako ko je želio dijete, poznaje ovo razočaranje, bol i gubitak koji doživljavate dok pokušavate. Oboje smo jako željeli drugo dijete. Ja nisam mogla da ostanem trudna. Imali smo vrlo, vrlo teško iskustvo sa plodnošću. Za mene, to nikad nije bilo lako", ispričala je Nikol.

Džejmi King i Kajl Njuman

Glumica i manekenka imala je pet spontanih pobačaja, pet pokušaja VTO i 26 rundi inseminacije prije nego što je uspjela da ostane trudna. Njena dijagnoza policističnih jajnika otežavala joj je trudnoću

Prvog Sina Džejmsa rodila je 2013, a drugog Lea Temsa 2015. godine.

Kim Kardašian Vest i Kanje Vest

Borili su se sa sekundarnom neplodnošću. "Puno mi je teže bilo da zatrudnim drugi put. Kad to ne planirate, dogodi se. A kad to želite tako jako, onda se ne događa", izjavila je Kim za "E!".

Ipak, ona i Kanje uspjeli su nakon dužeg pokušavanja. Seint Vest rođen je 1.12.2015., dvije i po godine poslije svoje sestre Nort.

Sara Džesika Parker i Metju Broderik

Dobili su sina Džejmsa 2002. godine, ali nikako nisu uspjeli da začnu drugo dijete. Odlučili su se za surogat majčinstvo i dobili su bliznakinje Marion Loretu Elvel i Tabitu Hodž 2009. godine.

"Istražili smo sve mogućnosti i surogat majčinstvo je bila naša opcija. Pokušavali smo da proširimo porodicu godinama. Nisam mogla da se pretvaram da je sve u redu", bila je iskrena Sara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana