Slavni kuhar Nusret uprkos pravilima držao trofej Svjetskog prvenstva

GS
Foto: Printskrin

Nusret Gokče, poznatiji kao kuhar Salt Bae, uočen je na ceremoniji zatvaranja Svjetskog prvenstva u Kataru.

Fudbalski fanovi nisu oduševljeni dolaskom slavnog kuhara na ceremoniju zatvaranja Svjetskog prvenstva, nakon što je objavio na društvenim mrežama fotografije na kojima drži trofej.

Trofej Svjetskog prvenstva u fubdalu dopušteno je dotaknuti samo odabranim, a Salt Bae nije jedan od njih. Prema podacima na FIFA-inoj stranici, Trofej od 18-karatnog zlata procjenjuje se na oko 20 miliona američkih dolara, a smiju ga dodirnuti pobjednici Svjetskog prvenstva i šefovi država.

Unatoč ovom poznatom pravilu, Salt Bae je dijelio fotografije s rukama na legendarnoj zlatnoj figuri. Taj je potez razbjesnio fanove na društvenim mrežama, a mnogi su ovaj postupak komentirali na njegovim profilima.

Međutim, Salt Bae nije jedina slavna osoba koja je uradila ovakvo nešto. Pop pjevačica Rijana je takođe prekršila ovo pravilo 2014. godine, kada je uzela trofej na pobjedničkoj zabavi reprezentacije Njemačke. Na istoj zabavi supruge, partnerice, djevojke i djeca pobjedničke reprezentacije dodirivali su ovaj trofej.

Prema tome, smatra se da postoji mogućnost da je FIFA ublažila pravila, prenosi Kliks.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana