Slavna manekenka tuži Adidas: Bela Hadid uzvraća udarac!

GS
Foto: Instagram

Slavna manekenka Bela Hadid podnijeće tužbu protiv Adidasa, kako bi osporila kompaniju za sportsku odjeću.

TMZ prenosi da bliski izvori otkrivaju da je Bela Hadid angažovala advokate da preduzmu pravne radnje protiv Adidasa. Ona tvrdi da kompanija nije javno govorila o svojoj ulozi u, kako ona smatra, štetnoj kampanji.

Prema izvorima, Bela Hadid je uznemirena što je kompanija pokrenula kampanju koja povezuje bilo koga sa masakrom u Minhenu na Olimpijskim igrama 1972. godine, jer je to u suprotnosti sa njenim sopstvenim vrijednostima i stavovima o nasilju, prenosi b92.

Publikacija, takođe, tvrdi da Bela Hadid ostaje pod ugovorom sa Adidasom, uprkos prethodnim izvještajima koji sugerišu da ju je kompanija raskinula.

Adidas je izabrao Belu Hadid da promoviše retro patike inspirisane Olimpijskim igrama u Minhenu 1972. godine, tokom kojih je 11 izraelskih sportista držano kao taoci i ubijeno.

Adidas se izvinio, navodeći da nije imao namjeru da da izjavu povodom istorijskih tragedija. Oni su, takođe, ranije najavili da revidiraju svoju kampanju.

Čini se da Bela govori onima koji su joj bliski da nije bila u potpunosti svjesna implikacija kada se prijavila i smatra Adidas odgovornim za to.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana