Slađana Milošević inspiracija američkog političara

Glas Srpske
Slađana Milošević inspiracija američkog političara

Ron Pol, kandidat za predsjednika Sjedinjenih Američkih Država iz redova Republikanske stranke, kao slogan za svoju predizbornu kampanju izabrao je naslov pjesme srpske rok pjevačice Slađane Milošević "Legalize freedom", saopštio je portparol pjevačice.

- Aktivno pratim šta se dešava na američkoj političkoj sceni i slučajno sam primetila da se natpis "Legalize freedom" pojavljuje u Polovoj kampanji. Natpis štampaju na posterima, majicama, kačketima kao i na ostalom propagandnom materijalu koji služi u svrhu promocije kandidata Ron Pola. Do sada nisam čula da ga je neko koristio osim mene i ne znam kako su došli do slogana. Poslala sam mejl Polovoj kancelariji u Teksasu i timu koji je zadužen za njegovu izbornu kampanju. Još uvek očekujem odgovor od Rona Pola koga sam obavestila da je njegov izborni slogan "I want to legalize freedom" deo moje kompozicije koja se gotovo 12 godina nalazi u katalogu autorskih radova sveta. Sve vreme dostupna je i na internetu. Želela sam da stupimo u kontakt jer mi se dopada njegova politička platforma, često je istupao u Kongresu kao prijatelj Srbije i bori se, baš kao i moja pesma, za pravednije društvo - rekla je Slađana Milošević.

Ona kaže da ne zna da li je kongresmen iz Teksasa slučajno ili namjerno preuzeo naslov njene pesme iz 1999. godine, za koju kaže da je u vrijeme Slobodana Miloševića bila zabranjena na skoro svim TV kanalima.

Rimejk pjesme Slađana je uradila prošle godine poslije čega je spot bio emitovan i na MTV-u. Pjevačica kaže da je pitanje autorskih prava u Americi drugačije regulisano nego kod nas, a da je ona suviše "sitan" autor da bi se borila protiv "budućeg vladara sveta".

Kao primjer je navela da čak ni Madona nije uspjela da pobijedi u sporu sa modnom kućom koja je za svoju modnu liniju iskoristila naslov pjesme pop ikone "Material girl".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana