Skarlet Johanson najplaćenija glumica

Agencije
Skarlet Johanson najplaćenija glumica

Skarlet Johanson vodi na listi glumaca koji su ostvarili najveću zaradu u prodaji filmskih karata 2016. godine, prema časopisu "Forbs".

Njeni filmovi uključujući "Kapetan Amerika: Građanski rat" i "Ave Cezar" braće Koen zaradili su 1,2 milijarde dolara širom svijeta u posljednjih 12 mjeseci, navodi ovaj časopis.

Njeni partneri u filmu "Kapetan Amerika" Kris Evans i Robert Dauni Džunior zajedno dijele drugo mjesto po zaradi sa po 1,15 milijardi dolara. Prošle godine na čelu liste bio je Kris Prat, a 2014. najveću zaradu u prodaji karata imala je američka glumica Dženifer Lorens.

"Forbs" pravi godišnje spiskove zarada sabiranjem prihoda od prodaje karata širom svijeta koristeći podatke sa specijalizovanog sajta za analize "Box Office Mojo".

Uz Skarlet Johanson na listi prvih pet sa najvećim zaradama u boks ofisu su još dvije glumice - Australijanka Margo Robi, koja je imala glavnu ulogu u filmu "Siucide Squad", čiji su filmovi zaradili 746 miliona dolara, i Ejmi Adams.

Adamsova je osvojila to mjesto svojim aktuelnim naučnofantastičnim filmom "Arrival" i filmom "Betmen protiv Supermena" u kome je igrala Lois Lejn.

Britanska glumica Felisiti Džouns debitovala je na spisku filmova sa najvećom zaradom sa 805 miliona dolara, najvećim dijelom zahvaljujući filmu iz serijala "Ratova zvijezda", "Rogue one: A Star Wars Story" koji je izašao ranije ovog mjeseca. Ona je glumila i u drami "A monster Calls" i sa Tomom Henksom u "Inferny".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana