Sjajna Kelis oduševila publiku Jelen Demofesta

Sanja Jokić
Sjajna Kelis oduševila publiku Jelen Demofesta

Bendovi "Plišani mališani" iz Gornjeg Milanovca, vinkovački "Punčke", "Knapp" iz Kikinde, novosadski "Nova" i zemunski "Blaya Dub Playa", osvojili su najviše glasova žirija tokom prve takmičarske večeri "Jelen Demofesta". Bendovi su se na taj način direktno plasirali u finale ovog prestižnog muzičkog događaja, koji ima cilj afirmisanje mladih i talentovanih muzičara. Na prvoj takmičarskoj večeri publika je imala priliku čuti dvanaest demo bendova, koji su se predstavili u odličnom izdanju i izvođenjem svojih pjesama oduševili prisutne.

- Konkurencija je i ove godine bila zaista jaka i po mišljenju članova žirija, svoj prolaz u finale obezbijedilo je čak pet demo bendova. Odluka je bila teška jer je konkurencija jaka, ali ne mogu svi ići dalje, pa smo se odlučili za ovih pet bendova - rekla je Brankica Janković, direktor "Jelen Demofesta".

Zvijezda večeri je bila američka r'n'b pjevačica Kelis koja je tokom 40-minutnog nastupa dovela atmosferu do usijanja i u potpunosti ispunila očekivanja publike. Popularna pjevačica je mnoge ostavila bez daha i svojim atraktivnim izgledom. U revijalnom dijelu su nastupili i prošlogodišnji trećeplasirani bend "Prežderani", a za after parti bio je zadužen Ian Pooley. Na drugoj večeri "Jelen Demofesta" predstaviće se 11 takmičarskih bendova, "Kuriri" i Tricky, dok će za nastavak druženja biti zadužen Andy Ward. Pored bendova koji su takmičenje nastavili dalje, publika na tvrđavi Kastel imala je priliku i da sluša demo grupe "Beta Bombe " sa Brača, "Endorsment Deal " - Beograd, "Joko Ono" - Ljubljana, "MO" - Novi Sad, "As I fall " - Banjaluka , "Kevlar Bikini" - Zagreb , "Downstroy" - Kikinda.

Kelis o utiscima iz Banjaluke

Kelis je na svom "Tviter" profilu, poslije obilaska grada na Vrbasu, navela da je oduševljena prirodom i brdima, koje je vidjela dolazeći u Banjaluku. Popularna pjevačica je prije priprema za nastup, iskoristila priliku da uživa i u raftingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana