Simpl majnds zvijezda Bir festa

Glas Srpske
Simpl majnds zvijezda Bir festa

Škotski bend "Simpl majnds" nastupio je u četvrtak na drugoj večeri "Bir festa" na beogradskom Ušću i uz uvodni pozdrav na srpskom jeziku i sat i po vrhunske svirke u potpunosti opravdao ulogu glavne zvijezde cijelog festivala.

"Dobro veče, Bir fest", rekao je na početku nastupa frontmen grupe Džim Ker, a svirka je započela pjesmom "Waterfront".

Oko 100.000 ljudi uživalo je u pjesmama popularnih Škotlanđana, kojima je ovo treći put da nastupaju u Beogradu.

Poslije njih, posjetioce su "razmrdali" "Goblini", da bi poslije toga binu zauzeo simbol "Bir festa" - grupa "Ortodoks Kelts", a muzički program druge večeri završen je uz zvuke pjesama EKV, koje je izvodio "Tribute bend".

Drugo veče "Bir festa" otvorila je grupa "Dok 7" iz Niša, a poslije njih nastupila je Sonja Bakić, bivši učesnik Operacije trijumf, sa svojim bendom "Čiks i Friks".

Poseban ugođaj na drugoj večeri "Bir festa" napravio je Zvonko Bogdan, sa kojim je publika pjevala hitove "Ko te ima taj te nema" , "Evo banke, Cigane moj", "Govori se da me varaš", "Osam tamburaša s Petrovaradina"...

Šarolika ponuda muzičkog programa uslovila je i različitu publiku na "Bir festu", pa su se na Ušću tokom dvije večeri festivala mogli videti pripadnici svih generacija.

I dok su oni malo stariji ostali vjerni rokenrolu, mlađi su, osim u pivu, najviše uživali u modernim muzičkim zvucima, dok su najmlađi, shodno uzrastu, zabavu pronalazili u lunaparku, koji je i ove godine sastavni dio "Bir festa".

Za dobru zabavu treće večeri bili su zaduženi, između ostalih, grupe "Kerber", "Atomsko sklonište", "Dubioza kolektiv", "Garavi sokak" i gosti iz Švajcarske "The fires".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana