Severina Vučković: Bregin šarm me inspiriše - VIDEO

Aleksandra Rajković
Severina Vučković: Bregin šarm me inspiriše - VIDEO

U Banju Luku dolazim sa posebnim osjećanjem. Nije mala stvar nastupiti u gradu koji ima toliko talentovanih umjetnika. Imala sam sreću što sam sarađivala sa Nikolom Pejakovićem kada sam radila obradu kultne pjesme "Haljinica boje lila".

Rekla je ovo u intervjuu za "Glas Srpske" hrvatska pjevačka diva Severina, koja osvaja mnoge kako muzikom i šarmom, tako i ekstravagantnošću.

Banjolučkoj publici Severina će se predstaviti koncertom u dvorani "Borik" 12. marta.

- Na koncertu u Banjoj Luci imaćemo neke male razlike u repertoaru u odnosu na koncerte u Beogradu i Zagrebu. Izvešću neke pjesme koje nisam tamo pjevala. Jedna od pjesama je "Sama na sceni" koju je napisao Arsen Dedić, a pjevam je u jednom promijenjenom aranžmanu. Otpjevaću i pjesmu koju dugo nismo svirali, a to je "Mala je dala".

* GLAS: Hrvatski mediji već uveliko najavljuju film sa Severinom u glavnoj ulozi "Da se pretvorim u Severinu". Šta Vam to znači u karijeri i kako je bilo na snimanjima?

SEVERINA: U filmu je predstavljen moj svakodnevni život u ta tri-četiri dana koliko je snimanje trajalo. To je film koji je radio Darko Drinovac, moj saradnik koji je radio spotove "Gade" i "Haljinica boje lila" i radio je video-bim za turneju, što će i banjolučka publika imati priliku da vidi. To je njegovo viđenje onoga šta smo mi tamo radili, to nije rijaliti film. Riječ je o četiri dana snimanja u Beogradu tokom priprema otkad smo ušli u dvoranu dok nije završio koncert. Ispalo je jako lijepo, toplo, emotivno, simpatično, duhovito, ali ne mogu puno reći, pošto je to autorovo viđenje mene. Možda bih ja to napravila drugačije. On je napravio crno-bijeli film, ja bih ga sigurno napravila u boji. U tom filmu bila sam samo lik koji je on pratio.

* GLAS: S obzirom na to da sarađujete sa Goran Bregovićem i družite se privatno, kakav utisak Brega ostavlja na Vas? Šta je ono čime Vas fascinira?

SEVERINA: Mislim da se ljudi ne razlikuju mnogo privatno i poslovno, ili barem ja to tako u svom utopijskom svijetu zamišljam. On je isti kao i na bini - muzikalan, šarmantan, duhovit, lojalan. Brega je razigran kao i njegove melodije i uvijek me inspiriše. Nas dvoje imamo savršenu saradnju, čiji je rezultat jedan album koji je još uvijek frišak, nije album koji je "na prvu", nego se može slušati i godinu i po pošto je izašao. Ja ga barem mogu čuti, a da mi ne dosadi. Obično ne slušam svoje albume. A saradnja sa Bregovićem mi je jedna od najljepših saradnji koje sam imala. Na albumu su nam od velike pomoći bile saradnice Marina Tucaković i Ljiljana Jorgovanović, koje su pisale tekstove i mislim da je od svega toga napravljena jedna lijepa ženska priča.

* GLAS: Šta Vas je inspirisalo da obradite kultnu pjesmu "Haljinica boje lila"?

SEVERINA: Sam naslov pjesme mi je već bio dovoljno "lud". Onda sam upoznala Nikolu Pejakovića koji je napisao tu pjesmu i pitala sam ga da li ima nešto protiv da je ja uradim. Nije imao ništa protiv, naprotiv bilo mu je jako drago i poslije toga je urađena "Haljinica boje lila" koja je po mnogo čemu posebna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana