Severina odvela sina na Ostrog

Agencije
Severina odvela sina na Ostrog

Severina Vučković, koja je u centru medijske pažnje zbog novog raskida sa Milanom Popovićem, odvela je sina Aleksandra u Manastir Ostrog. Kako prenosi dnevni list "Alo!", iako je hrvatska pjevačica krstila svog nasljednika u katoličkoj crkvi, ona želi da upozna svog mezimca sa vjerom njegovoc oca.

- Severina je nekoliko dana boravila u Crnoj Gori zbog nastupa koje je imala i tu priliku je iskoristila kako bi sa sinom Aleksandrom otišla pod Ostrog. Godinama je želela da ode i sada joj se konačno ispunila ta želja, prvenstveno zbog deteta. Poštuje svaku veru i to što je mali kršten u katoličkoj crkvi nema nikakve veze – rekao je za „Alo!" izvor blizak Severini, istakvavši da je pjevačica oduševljena samim manastirom.

- Severina je oduševljena. Lepote manastire su je opčinile i ceo dan je prijateljima prepričavala koliko joj je bilo lepo. Aleksandar je, naravno, još mali, pa ne razume gde je bio, ali mu je mama sve vreme pričala i objašnjavala gde su došli. Verujem da će opet otići tamo, jer je ponela nezaboravne utiske – rekao je neimenovi sagovornik.

Prije nekoliko mjeseci, Severina je krstila sina Aleksandra u Crkvi Srca Isusova na Zametu, kraj Rijeke, međutim, svečanom činu nije prisustvovao njegov otac, biznismen Milan Popović.

- I sama sam mislila da je nemoguće krstiti dijete bez prisustva oca, pogotovo što nismo u braku, a i otac je pravoslavac. Međutim, sveštenik mi je objasnio da ako se otac ne javlja, ako nije vidio dijete dva mjeseca, a bio je u više navrata obavješten o krštenju i nije se protivio tome, majka kao duhovna zaštitnica djeteta može taj čin da obavi sama. Milana sam obavjestila u više navrata, a i o tome smo pričali na samom početku naše veze i on nije imao nikakav problem gdje će se dijete krstiti. Vjerujem da je sigurno imao dobar razlog zašto nije došao, da je nešto bilo važnije od toga, jer bi sigurno došao. Krštenjem djeteta u kuću ulazi božji blagoslov. Ali, prije svega, Aleksandra ću odgajati da bude čovjek, pun saosećanja i empatije, da slijedi svoje snove i da poštuje svako živo biće, bez obzira na vjersku, polnu i nacionalnu pripadnost. Odgajaću ga da bude dobar muž svojoj ženi i dobar otac svojoj djeci, da bude dobar čovjek, jer biti vjernik nije dovoljno. Biti "samo vjernik" nije moralna kategorija, a biti dobar čovjek jeste. Znam mnogo dobrih ljudi koji su ateisti – rekla je tada Severina.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana