Šerbedžijina muzička simfonija u Banjaluci

Mirna Pijetlović
Šerbedžijina muzička simfonija u Banjaluci

Velika holivudska zvijezda "naše gore list", koji je napravio svjetsku glumačku karijeru, Rade Šerbedžija, u pratnji akustičnog orkestra "Zapadni kolodvor", održaće 5. oktobra u 20.30 časova u Narodnom pozorištu Republike Srpske u Banjaluci koncert na kojem će promovisati svoj novi album "Ponekad dolazim, ponekad odlazim".

- Koncepcija koju Šerbedžija sada radi zahtijeva akustične prostore u kojima publika ima komociju da prati dvočasovni program. Riječ je o muzičko-glumačkom performansu, koji će zadovoljiti i najistančanije umjetničke ukuse - istakao je za "Glas Srpske" organizator koncerta Zoran Đurić, direktor "Kvin estrade".

Prema Đurićevim riječima, Šerbedžija će izvoditi stare, ali i numere sa svog novog albuma, na kome ima šest autorskih pjesama.

- Veliko mi je zadovoljstvo što po četvrti put dovodim Radeta Šerbedžiju u Banjaluku, koji ima apsolutno povjerenje u organizaciju "Kvin estrade" - rekao je Đurić.

On je dodao da zbog ekskluzivnosti prostora u kojem se održava koncert cijena ulaznice iznosi 50 KM. U prodaju je pušteno 290 ulaznica koje se mogu kupiti na biletarnici Narodnog pozorišta RS, a kojih je ostalo još veoma mali broj.

- Meni je jako žao što Banjaluka još nema adekvatnu koncertnu dvoranu koja bi mogla da primi veći broj posjetilaca, tako da smo se odlučili za Narodno pozorište RS u kojem može da sjedne samo 290 gostiju i zbog toga je i cijena 50 KM - istakao je Đurić.

Sav prihod koji se ostvari od ovog koncerta biće doniran u humanitarne svrhe. Pokrovitelj koncerta je potpredsjednik RS Emil Vlajki, a generalni pokrovitelj kompanija "Nestro petrol".

Poslije Šerbedžijinog koncerta "Kvin estrada" organizuje 6. oktobra besplatan koncert kubanske grupe "Kubalkanika" i Saše Matića za sve građane Broda, te koncert "Crvene jabuke" u Zenici, za koji će detalji biti poznati idućih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana