Seoski futurizam Roksande Ilinčić

B92
Seoski futurizam Roksande Ilinčić

LONDON - Kolekciju inspirisanu garderobom koja se nosi u slobodno vrijeme, tokom vikenda i na selu, sa dosta detalja karakterističnih za mušku odjeću, kreatorka Roksanda Ilinčić predstavila je na Nedjelji mode u Londonu.

Futuristički dizajn, vedre boje, šljokice i androgeni stil dominirali su revijom Roksande Ilinčić na Nedjelji mode u Londonu.

Modna dizajnerka srpskog porijekla eksperimentisala je sa androgenim elementima i tirkiznom bojom, mornarsko plavom, bojama burgundi vina i slonovače u kolekciji za jesen/zimu 2012, koja je propraćena velikim jaknama, komotnim pantalonama i vrećastim duksericama uvučenim u suknje.

„Moja inspiracija je došla iz garderobe koja se nosi u slobodno vrijeme, tokom vikenda i na selu", rekla je Ilinčićeva Rojtersu posle revije u zapadnom Londonu.

Muška garderoba takođe ju je inspirisala za dizajn krznenih i vunenih džempera koji su prikazani na reviji, a uticaj muške garderobe takođe se primećuje i u zlatnim i mornarsko plavim odijelima.

„U pitanju je malo ženskog oslobađanja i želje da budu više slobodne kao muškarci. Sjećate se Ketrin Hepbern u pantalonama i muškoj jakni", rekla je dizajnerka čije kreacije nose prva dama SAD Mišel Obama i vojvotkinja od Kembridža Kejt Midlton.

Ilinčićeva, koja je rekla da ju je jedna od muževljevih odjevnih kombinacija inspirisala, u svoju kolekciju je stavila je i elemente „ženstvenosti", kao što je vez na svili ili tirkizno-mornarsko plava dugačka haljina sa asimetrično otvorenim leđima, crveni topovi i haljine ukrašene isprepletanim crnim šljokicama i ukrasima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana