Seks simboli stare Juge

Agencije
Seks simboli stare Juge

Njihove slike su objavljivane u "bezobraznim" i onim "finim" časopisima, za njima su uzdisali svi Jugosloveni, a ne samo kamiondžije i one su bile seks-bombe svoga doba.

Pojedine nekadašnje ljepotice danas ne liče na sebe, kod nekih je sada više plastike nego prirode, a ima, naravno, i onih kojima godine nisu ništa oduzele, a neko se dosjetio pa je napravio jedan presjek kako su nekad izgledale Mira Furlan, Neda Arnerić, Lepa Brena, Olivera Katarina, Tanja Bošković, a kako izgledaju danas.

Mira Furlan - vjerovatno najveći seks simbol jugoslovenske kinematografije. Bez obzira na to kakav je film, jedno je bilo zagarantovano - Mira će sigurno biti gola, bar do pojasa, a dovoljno je pomenuti čuvenu scenu sa Mikijem Manojlovićem u filmu "Otac na službenom putu".

Lepa Brena - stamena Tuzlanka je utrla put današnjim zvijezdama. Fahreta Jahić je brzo shvatila značaj dobrog izgleda i od bucmaste djevojke utegnute u vruće pantalonice pretvorila se u pjevačicu sa stilom.

Ljepotica sa krupnim očima Neda Arnerić, čiju je karijeru obilježila legendarna scena iz filma "Ko to tamo peva", praćena još legendarnijom rečenicom "I tata bi, sine!".

Mlađima vjerovatno djeluje čudno otkud Vesna na listi, ali početkom osamdesetih Zmijanac je odabrala pravi način da lansira svoju karijeru - slikala se skoro gola, a to je u ono vrijeme bilo skandalozno.

Žena oko koje su se muškarci bukvalno tukli, Olivera Katarina, glumica koja se proslavila filmom "Skupljači perja" iz 1967, pjevačica za kojom su ludjeli i u inostranstvu - svojevremeno je održala 72 uzastopna koncerta u pariskoj "Olimpiji".

Glumica čija ljepota ne nestaje, Tanja Bošković, zavodnica iz pozorišta i žena koja je okupatore pobijedila tamo gdje najmanje očekuju - u krevetu. To je dokazala i kao Lili u "Balkan ekspresu" iz davne 1983. godine.

Jedna od najljepših dama rok scene stare Jugoslavije, Anja Rupel kao pjevačica slovenačkog benda "Videoseks", harala je muzičkom scenom tokom osamdesetih, a osim predivnog glasa, mogla je da se pohvali i stasom.

Hrvatska glumica Ksenija Pajić proslavila se sredinom osamdesetih romantičnim scenama sa Žarkom Lauševićem u ostvarenju "Oficir sa ružom", a kasnije je igrala u brojnim TV serijama.

Poslije golišavih scena sa Mustafom Nadarevićem u filmu "Već viđeno" iz 1987. godine, Anica Dobra je postala ljubimica muškog dijela publike, a uspješno je kombinovala izgled buntovnice i djevojke iz komšiluka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana