Sedam zanimljivosti o trudnoći vojvotkinje Kejt

Agencije
Sedam zanimljivosti o trudnoći vojvotkinje Kejt

Čim su britanski mediji saznali za trudnoću Kejt Midlton, počeli su da spekulišu o polu djeteta, imenu i uslovima u kojima će odrastati. Evo nekih zanimljivih činjenica o trudnoći vojvotkinje i budućem praunučetu kraljice Elizabete.

1. Velika šansa da rodi blizance

Nakon što je primljena u bolnicu zbog jutarnje mučnine, ljekari su vojvotkinji Kejt Midlton postavili dijagnozu "hypermesis gravidarum ", inače veoma čestu među ženama koje čekaju blizance. Buduće majke koje imaju jake jutarnje mučnine, imaju triput veće šanse za blizance ili trojke, u odnosu na žene koje ne pate od tog problema.

2. "Dajana" i "Čarls" među potencijalnim imenima

U kladionicama se već sastavljaju liste potencijalnih imena za kraljevsku prinovu. Najpopularnije opcije su Dajana i Čarls, mada ne zaostaju ni Frensis i Džon. Popularni predlozi među kladioničarima su i Dejvid, Džasika, Ričard i Spenser. Vlasnici kladionica očekuju uloge u ukupnoj visini od milion funti.

3. Prestolonasljednik bez obzira na pol

Beba Kejt i Vilijama, koja će se roditi iduće godine, imaće status prestolonasljednika bez obzira na pol. Tradicija duga više od 300 godina ovoga puta biće narušena, zahvaljujući promjenama pravila o nasljeđu. Prethodna pravila nalagala su da krunu nasljeđuje muško dijete, bilo da je starije ili mlađe od sestara, ali premijer Dejvid Kameron prošle godine je postigao dogovor o promenama sa ostalim liderima Komonvelta. Beba će biti treća u redu za krunu, poslije Čarlsa i Vilijama, a prije princa Harija.

4. Beba će biti "injekcija" za britansku ekonomiju

Prinova neće doneti veliku radost samo Kejt i Vilijamu, već i svim Britancima. Njenim rođenjem ekonomija će ojačati, budući da će mediji svih zemalja svijeta opet biti orijentisani na London. Zahvaljujući turizmu, Velika Britanija na kraljevskoj kulturi i nasljeđu zaradi čak 4,5 milijardi funti godišnje. Prošle godine kraljevsko vjenčanje je privuklo ogroman broj posetilaca, pa se isto očekuje i sa rođenjem bebe.

5. Formiraju tim koji će brinuti o Kejt

Kako prenose britanski mediji, trenutno ne postoji tim zadužen za brigu o budućoj mami, ali trebalo bi uskoro da se formira. Kraljevski par zasad sam obavlja kupovinu namirnica i kuvanje. O zdravstvenom stanju vojvotkinje ubuduće će najvjerovatnije brinuti kraljevski ginekolog dr Alan Farthing.

 6. Žele da samostalno odgajaju dijete

Buduće djete princa Vilijama i njegove supruge Kejt pripadaće jednoj od najuticajnijih porodica na svijetu. Uprkos ovom podatku mladi par je odavno rekao da bi volio da djecu odgajaju samostalno, bez privilegija i desetine dadilja. Želja im je, što su i dokazali u prethodnom periodu, da žive što normalnije.

  Ipak, njihovo djete moraće da živi po određenim pravilima: izbor škole neće moći da bude samostalan, imaće stalnu zaštitu i neposrednu pratnju, a protokol obilježavanja praznika je odavno poznat. Međutim, britanski "Dejli mejl" ne isključuje mogućnost da pa isprati tradiciju i unajmi dadilju. Princ je i sam odrastao uz pomoć nekoliko dadilja, sa kojima je bio veoma blizak.

 7. Frizura kao znak

Iako je vijest o trudnoći objavljena tek u utorak, mnogi su posumnjali još prošle nedjelje. Povod je, vjerovali ili ne, bila nova frizura Kejt Midlton, koja je uvila kosu i skratila šiške.

"Uvijena kosa koju je vojvotkinja nosila prošle nedjelje bila je prvi znak za trudnoću", prokomentarisala je Lorejn Kendi, urednica magazina "El", i dodala da žene imaju običaj da mjenjaju frizuru u prelomnim periodima života.

Praunuče za kraj godine dijamantskog jubileja

Za kraljicu Elizabetu 2012. je bila godina dijamantskog jubileja. Proslava povodom 60 godina na tronu Velike Britanije počela je u junu, a vjest da će kraljica uskoro postati prababa, predstavlja savršenu završnicu. Zanimljivo je da je u godini srebrnog jubileja (1977) Elizabeta saznala da će dobiti svoje prvo unuče, Pitera Filipsa, sina princeze Ane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana