Sara Stejdž: Nosim blizance, ovoliki mi je stomak, zašto vam to smeta

Agencije
Sara Stejdž: Nosim blizance, ovoliki mi je stomak, zašto vam to smeta

Američki model Sara Stejdž nikoga nije ostavila ravnodušnim kada je na društvenu mrežu Instagram postavila svoju fotografiju u devetom mjesecu trudnoće. Zbog njenog malog stomaka mnogi su izrazili brigu za zdravlje bebe.

Neki su otišli toliko daleko da su komentarisali da zbog tako malog stomaka Sara neće moći da proizvodi mlijeko. Malo ljudi ju je podržalo i razumjelo, a među njima je Sofi Gudolin koja je takođe putem društvenih mreža objavila da je u drugom stanju i da očekuje blizance.

Sofi je imala potrebu da s drugima podjeli svoje iskustvo jer je naišla na takođe zabrinjavajuće komentare o svom stomaku kao i Sara.

"Nikada nisam mislila da ću moći da se poredim sa supermodelom, ali provela sam se isto kao i Sara nakon što sam na društvenim mrežama objavila sa sam trudna s blizancima", kaže ona.

"Kada sam okačila fotografiju iz drugog trimestra dobila sam neke lijepe, ali i mnogo više zabrinjavajućih komentara. ‘Rizikuješ zdravlje svojih beba, Ovo nije zdravo da ti se stomak ne vidi a nosiš blizance, Rizikuješ zdravlje beba jer treniraš u trudnoći’, bili su samo neki od komentara."

"I sama sam imala iskustva sa trudnoćom, pa sam prije ove, bila dva puta u drugom stanju, kada mi je stomak u ovom period bio makar dva puta veći. Stvar je u tome što se sada hranim mnogo zdravije i vježbam tri puta nedjeljno. Doktor mi je rekao kako smo i bebe i ja sasvim zdrave i to je za mene dovoljno", kaže Sofi.

"Sada želim da se ponašam drugačije i budem što aktivnija. U prve dvije trudnoće ugojila sam se čak 28 kilograma. Zbog tolike kilaže osjećala sam se malaksalo i slabo na porođaju i nisam mogla da sarađujem s doktorima. Svima nam je poznato da se žene koje se manje ugoje mnogo lakše oporavljaju od porođaja".

"Kada sam vidjela Saru bila sam oduševljena kako je jedna trudnica kao ona ostala aktivna do samog kraja trudnoće. Umjesto što imamo zle komentare za trudnice koje su u formi trebalo bi da ih slavimo jer promovišu zdravu trudnoću", zaključila je Sofi i dodala da ne pokušavamo da se poredimo s drugima već da pronađemo svoju viziju zdravlja.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana