Saobraćajac umjesto kazni uzimao autograme, u kolekciji ima i Merilin Monro FOTO

Agencije
Saobraćajac umjesto kazni uzimao autograme, u kolekciji ima i Merilin Monro FOTO

Kada je saobraćajni policijac Roj Garet 50-tih i 60-tih godina patrolirao na svom “harliju” holivudskim Sanset bulevarom, često je zaustavljao velika imena iz svijeta filma, ali im nije naplaćivao kazne. Zauzvrat je od holivudskih zvijezda tražio fotografije sa autogramom i tokom vremena je napravio zbirku, na kojoj bi mu mnogi pozavideli.

“Hvala što ste me spasli ćorke”: Merilin Monro na fotografiji koju je potpisala policajcu Roju Garetu

Nakon nedavne smrti njegove udovice Lorin (Roj je preminuo prije 15 godina), njihove ćerke Širli Braun i Dona Majers odlučile su da prodaju fotografije na aukciji, koja će biti održana 27. jula.  

Očekuje se da će samo za fotografiju Merilin Monro, koja je svoje slike rijetko poklanjala nepoznatim osobama, dobiti oko 25.000 evra.

Godine 1956, kada ju je Garet zaustavio, glumica je već bila veoma popularna i imala je ličnog vozača, ali je volela da vozi svoj “kadilak”.

 “Roju s ljubavlju i poljupcima. Hvala što ste me spasili ćorke”, napisala je zahvalna Merilin.

Prema riječima Margaret Baret, direktorke za zabavu i muziku u aukcijskoj kući “Heritidž”, na Beverli Hilsu, policajac Garet je godinama primenjivao istu taktiku.

  - Iz nekog razloga bi zaustavio zvijezde zlatne ere Holivuda na mjestima poput Sanset bulevara, na primjer, zbog prebrze vožnje ili prelaska na crveno svjetlo. Otvoreno bi im ponudio dogovor: pustiće ih bez kazne, ako mu poklone fotografiju sa potpisom - kaže Margaret Baret.

Dio Garetove zbirke su i fotografije Dina Martina, Džejmsa Stjuarta, Džindžer Rodžers, Leksa Barkera, Suzan Hejvord, Erola Flina, Grete Garbo i Doroti Lamur.

Din Martin je na svojoj fotografiji napisao: “Roju, mom novom prijatelju i drugaru”, a Leks Barker, na slici u ulozi Tarzana s nožem u ruci: “Nemojte da se uplašite”.

Procenjuje se da kolekcija vrijedi oko 30 hiljada evra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana