Sandra Bulok najplaćenija glumica

Glas Srpske
Sandra Bulok najplaćenija glumica

Sandra Bulok prva je na "Forbsovoj" listi glumica koje su u protekloj godini zaradile najviše novca.

Časopis je listu sastavio na osnovu honorara koje su glumice dobile po ulozi, ali i uspjeha njihovih filmova u bioskopima, kao i dodatnih prihoda kao što su reklame. Sandra Bulok zaradila je 56 miliona dolara između juna 2009. i juna 2010. godine, i to najviše zahvaljujući filmovima "The proposal" i "The blind side", koji su inkasirali deset puta više novca nego što je u njih bilo uloženo. Na drugom mjestu je Riz Viterspun sa 32 miliona dolara. Iako "Plavuša sa Harvarda" nije bila na velikom platnu od 2008. godine, ovaj novac zaradila je kao platu unaprijed za dva filma koja trenutno snima.

Treća je Kameron Dijaz sa istom sumom, zarađenom od "Šreka" i akcije "Knight and day".
Na četvrtom mjestu je Dženifer Aniston sa 27 miliona. Glumica je snimila nekoliko filmova i nedavno lansirala sopstveni parfem, ali će i u idućim decenijama dobijati ogromne pare od repriza "Prijatelja".
Sara Džesika Parker je na petom mjestu sa 25 miliona, i to po istom "receptu" kao i Anistonova - film, parfem i isplate od serije "Seks i grad".
Na ostatku liste su Džulija Roberts i Anđelina Džoli sa po 20 miliona, Dru Barimor (15), Meril Strip (13) i Kristen Stjuart sa 12 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana