Sandra Bulok dala milion dolara za Japan

Glas Srpske
Sandra Bulok dala milion dolara za Japan

Najveću humanitarnu donaciju Japanu za sada je dala oskarovka, kojoj ovo nije prvi put da u teškim trenucima bude velikodušna.

Sandra Bulok donirala je milion dolara američkom Crvenom krstu za pomoć žrtvama cunamija i zemljotresa u Japanu, potvrđeno je za Si-En-En u toj organizaciji.

Bulokova, dobitnik "Oskara" za ulogu u filmu "Blind side", za sada je poznata ličnost koja je dala najviše novca za Japan.

- Veoma smo zahvalni velikodušnom doprinosu Sandre Bulok, koji je jako važan za Crveni krst, ali i za Japan, kojem je pomoć najpotrebnija u ovom trenutku - naveli su u izjavi dobrotvorne organizacije.

Sandra je prošlog januara dala istu sumu za pomoć žrtvama zemljotresa na Haitiju, a uključila se i u akciju ponovne izgradnje Nju Orleansa poslije uragana "Katrina".

Glumica Sandra Bulok dala je vrlo veliku donaciju za žrtve Haitija, no za razliku od ostalih kolega, ona je nije uplatila udruženju "Wyclef Jeana", već Ljekarima bez granica.

- Željela sam da budem sigurna da će moja donacija biti odmah iskorišćena za potrebe stanovnika Haitija koji su stradali u katastrofalnom potresu - napisala je Sandra Bulok u izjavi te dodala da podstiče sve svoje prijatelje i obožavaoce širom svijeta da joj se pridruže i doniraju ili pomognu na bilo koji način pogođenima u prirodnim katastrofama.

Uz Sandru Bulok svoj doprinos u pomoći žrtvama cunamija u Japnu dala je i Ledi Gaga, koja prodaje narukvicu, koju je sama dizajnirala, a u dva dana već je prikupljeno više od 250 hiljada dolara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana