Šakira priredila spektakl za beogradsku publiku

Glas Srpske
Šakira priredila spektakl za beogradsku publiku

Latino pop zvijezda Šakira priredila je u ponedjeljak uveče pjevačko-plesni spektakl u Beogradskoj areni, gdje je nastupila u okviru svjetske turneje povodom novog albuma "Sale el sol/The Sun Comes Out".

Šakira je sa svega 15 minuta zakašnjenja ušetala na binu iz publike u dugoj rozoj haljini sa velom preko glave, praćena vrištanjem najvjernijih fanova, koji su se zbijali uz dugu pistu u produžetku bine.

Spori ritam ubrzo je zamijenjen brzim, Šakira je ostala u crnim helankama i majici zlatne boje, a publika je ubrzo mogla da se uvjeri u nevjerovatnu fizičku spremnost atraktivne Kolumbijke, poznate po izazovnom plesu kukovima. U svom prepoznatljivom stilu, Šakira je sat i po vremena bez pauze trčala scenom, igrala, a smjenjivali su se brzi latino ritmovi i balade. Tokom pojedinih pjesama osmočlani bend je nadjačao Šakiru, pa se gotovo nije čula, što je pjevačica nadomjestila izuzetno egzotičnom igrom, da bi zatim svoje vokalne sposobnosti pokazala snažnim i emotivnim izvođenjem "Metalikine" numere "Nothing else Matters". Prvi taktovi čuvenog hita sa početka njene karijere "Whenever whenever" izazvali su euforiju u Areni, a njeno kretanje scenom u ležećem položaju, u ritmu bubnjeva, je tek izazvalo salve aplauza i vrisaka. Svaki od hitova "Gypsy", "La Tortura", "Loca", "She Wolf" praćen je burnim reakcijama.

Vrhunac večeri je bio i sam završetak. Šakira je na bis izvela "Hips don’t lie", a zatim je snimak afričke djece, koja govore šta bi voljela da budu kada porastu, najavio himnu prošlogodšnjeg Svjetskog prvenstva u fudbalu "Waka, Waka".

Prema procjeni organizatora, u Areni je bilo oko 10.000 fanova, među kojima najviše mladih, uglavnom djevojčica. Nažalost koncert nije prošao bez incidenta, jer je jedna žena pala i zadobila lakšu povredu glave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana