Šakira objavila novu pjesmu i spot "Copa Vacia "

Tanjug
Šakira objavila novu pjesmu i spot "Copa Vacia "

NjUJORK – Kolumbijska pop pevačica Šakiraje objavila novi singl " Copa Vacia na kome joj gostuje kolega muzičar Manuel Turizo, za kompaniju "Columbio Records" iz Njujorka.

Pjesmu prati vizuelno atraktivan muzički video spot koji su zajedno režirali upravo Šakira i njen dugogodišnji saradnik Jaume de la Iguana.

Osim na MTV kanalu, novi Šakirin spot premijerno je emitovan i na njujorškim Paramoynt Times Square bilbordima.

Manuel Turizo Zapata je kolumbijski pevač rođen i odrastao u Monteriji, koji je počeo da se bavi muzikom sa samo 13 godina, a debi album "ADN" snimio je 2019. godine.

Šakira je tokom ove godine već doživela ogroman uspeh singlom "Music Sešions Vol. 53” sa argentinskim di-džej izvođačem i producentom Biarap-om, čije je pravo ime Gonzalo Džulijan Konde.

Tada je Šakira ušla u istoriju pop muzike kada je napravila više trijumfa: debitovala je na prvom mestu globalne liste singlova, pri čemu je postigla 14 svetskih rekorda. Hit " Music Sešions Vol. 53" je tako postao najstrimovanija pesma u jednom danu, ujedno i najstrimovanija numera na španskom jeziku u danu, peta pesma na svetu sa najuspešnijom premijerom.

Takođe je postala i pesma koja je premašila rekord čuvenog servisa "Spotify", jer je za 24 časa dostignuto čak 14 miliona strimova, a kanalu 52 miliona pregleda.

Šakira i Bizarap su izveli pesmu u čuvenom šou program "The Tonight Show Starring Jimmy Fallon ", a njihov nastup je najgledaniji muzički klip u istoriji ove emisije.

Tokom jula, Šakira je objavila singl “Acrostico”, ogoljenu, klavirsku baladu u kojoj je svojim zavodljivim glasom pokazala sirove lične emocije, a snimila je i video spot.

Slavna pevačica je globalna ikona, jer je prva pop pevačica koja je imala dva "Global Top 50#1" singlova na Spotify-u, a ove godine je bila istovremeno na #1 Billboard 200 liste i Billboard Hot 100 liste singlova.

Kao pevačica koja peva na engleskom i na maternjem jeziku, zaslužna je i za dva najbolje pozicionirana singla otpevana na španskom jeziku, od strane pevačice na Billboard Hot 100 listi, sa pesmama “SešionsS53” i “TQG”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana