Riblja čorba prestaje da postoji

GS
Riblja čorba prestaje da postoji

Odlaskom legendarnog muzičara Bore Đorđevića koji je, nažalost, izgubio bitku sa teškom bolešću, muzičari koji su sačinjavali ovaj sastav donijeli su odluku da stave tačku na dalje nastupe.

Iako su kružile priče da će "Riblja čorba" nastaviti svoj vijek trajanja u nekom drugom obliku poput tribjut benda ili slično, pa čak i da bi se možda mogao naći nasljednik koji će nastaviti da radi sa grupom i izvodi Borine pjesme, od toga ipak nema ništa.

Odluku da se "Riblja čorba" rasformira donijeli su upravo muzičari koji su godinama i decenijama svirali sa Borom, a to će učiniti nakon što bude objavljen njihov posljednji album "Ljubav i smrt" koji je Đorđević spremio dok je bio živ. Album će biti objavljen kako je Bora želio, na njegov rođendan u novembru, saznaje Kurir.

Ova saznanja komentarisao je Zoran Dašić Daša, frontmen Legendi i blizak prijatelj pokojnog rok muzičara.

- S obzirom da ih znam sve pojedinačno i prije nego što su se sastavili kao bend i kad su ga napravili pre 45 godina, po mom mišljenju, Miša je bi taj koji je bio glavni motor cijelog tima. Bora je bio šef i pisao je pjesme, ali je Miša bio zadužen za sve ostalo. Svaka grupa koja dugo radi i koja je organizovana, mora da ima čovjeka organizatora, kako bi ja to rekao "oficira u vojsci", koji radi sve stvari, a kojima glavni kreativac ne bi trebao da se opterećuje. Miša je bio taj koji je ugovarao gostovanja, a Bora je dolazio da gostuje gdje treba i da priča u emisijama. Riblja čorba je sa Mišinim odlaskom mnogo izgubila, a sa Borom da ne pričam. Zaista ne znam kakva će im biti budućnost i da li uopšte imaju budućnost - rekao je Daša.

Borin dugogodišnji prijatelj Vuk Žugić slično razmišlja.

- Budućnost treba vidjeti u trajanju njihovih pjesama. To je ta najljepša budućnost jer su te pjesme već potvrdile svoju vanvremenost i svoju univerzalnu dimenziju i to će trajati - istakao je za Kurir Žugić, koji je decenijama uspješno godinama rukovodio sektorom za kulturu Sava centra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana