Riblja čorba i Blaža zagrijali Bir fest

Glas Srpske
Riblja čorba i Blaža zagrijali Bir fest

Rok grupa "Riblja čorba" svirala je druge večeri Beogradskog festivala piva pred oko 100.000 ljudi, a u prvim redovima bila je vrlo mlada publika, koja se nije bila ni rodila u vrijeme kada je "čorba" bila na vrhuncu slave.

U noći između četvrtka i petka gužva na besplatnom "Bir festu" je bila podjednako velika, ako ne i veća od one iz prethodne večeri, kada su glavne zvijezde bile "Partibrejkersi", i kada je prema podacima organizatora na beogradskom Ušću bilo i do 120.000 ljudi.

Frontmen "Riblje čorbe" Bora Đorđević započeo je koncert pjesmom "Ravnodušan prema plaču" (1984), koju je publika horski otpjevala, i nastavila je to da radi sa svakom sljedećom pjesmom.

Tokom 90 minuta svirke "Riblja čorba" je uglavnom ponovila repertoar sa rođendanskog koncerta u Beogradskoj areni, ali se odvažila i na rijedak potez - na zahtjev publike reprizirala je na bis svoj prvi hit "Lutka sa naslovne strane" (1979), koji je ranije već izvela.

Već po tradiciji, Đorđević je između kompozicija recitovao svoje stihove, a za ovu priliku je priredio sopstvenu verziju pjesme "El Condor Pasa" s pominjanjem narko-kartela, plantaža kokaina i "dobre berbe koke" od koje se "sasvim pristojno živi".

Pored "Riblje čorbe", posjetioce "Bir festa" su zabavljale "Legende", veteran jugoslovenskog i hrvatskog roka osamdesetih Jurica Pađen sa grupom "Aerodrom", Prljavi inspektor Blaža i "Kljunovi", kao i grupe S. A. R. S i "Kal".

Duhoviti vizuelni spektakl priredio je Prljavi inspektor Blaža, koji se poslije koncerta "Riblje čorbe" pojavio na bini obučen kao Supermen, s logom "Robnih kuća Beograd" na grudima. Uz zvuke naslovne teme iz filmskog serijala "Supermen", kostimirani Blaža podignut je čekrkom i lancima u vazduh i tako je "leteći" iznad bine jedno vrijeme pjevao.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana