Razvod Petre Eklston najskuplji u istoriji

Agencije
Razvod Petre Eklston najskuplji u istoriji

Petra Eklston, bogata nasljednica bivšeg prvog čovjeka "formule 1", Bernija Eklstona, razvodi se od Džejmsa Stanta poslije šest godina braka. Par se u srijedu prvi put pojavio na sudu, a britanski tabloidi preplavljeni su "prljavim vešom" uskoro bivših supružnika.

Prema tvrdnjama britanskih medija, par je prije vjenčanja potpisao predbračni ugovor vrijedan 16 miliona dolara.

Da je riječ o razvodu koji će biti prava poslastica za tabliode bilo je jasno čim se par u pratnji advokata i članova porodice Stant pojavio na sudu. Dolazeći na ročište, Stant je okupljenim novinarima pokazao srednji prst, a kako piše "Dejli mejl" svog tasta Bernija jako udario po ramenu, na šta mu tajkun nije ostao dužan. Navodno, uzvratio mu je psovkama.

Britanski tabliod piše da je kćerka Bernija i Slavice Eklston svog supruga na sudu opisala kao nasilnika i zlostavljača koji se tokom njihovog braka, nekoliko puta i predozirao. Saslušanje je inicirala Petra kako bi Stanta iselila iz vile u Čelziju, u kojoj želi da živi sa njihovom djecom. Stant je priznao da se ponašao nasilno i rekao da mu je žao.

Stant je pristao da se iseli iz te vile u slučaju da može da se useli u drugu koju su odlučili da prodaju, a koja je zvanično vlasništvo Bernija Eklstona. Sudija mu je naredio da se iseli i odbio zahtjev da se useli u drugu.

Očekuje se da će na površinu da ispliva još porodičnih tajni, a do tada mediji se bave podjelom imovine koja se mjeri milijardama. Tačnije pet i po milijardi funti koliko se procjenjuje da iznosi njihovo bogatstvo.

U britanskim tabloidima ovaj razvod već je dobio naziv "najskuplji razvod u istoriji poznatih". Tek dio dugačkog spiska imovine oko koje će se boriti na sudu podrazumijeva i 158 miliona funti vrijednog imanja u Los Anđelesu, 100 miliona funti vrijednu vilu u elitnom londonskom naselju Čelzi, a imaju i vilu Arona Spelinga koju su kupili za 65 miliona funti.

Par će na sudu predstavljati najbolji advokati. Petru zastupa baronica Fiona Šakleton koja je bila advokat i Polu Mekartniju kada se razvodio od Heder Mils. Par ima troje djece - kćerku Laviniju (4) i blizance Džejmsa Džuniora i Endrjua (2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana