Rasplesani Barak Obama

Glas Srpske
Rasplesani Barak Obama

MUMBAJ - Američki predsjednik Barak Obama i njegova supruga Mišel juče su se pridružili proslavi hinduističkog praznika svjetlosti Divalija u jednoj školi u Mumbaju i zaplesali s djecom, prenijele su agencije.

Obama i prva dama prvo su iz publike gledali predstavu djece u tradicionalnim živopisnim i raznobojnim kostimima. Kada su djeca počela da plešu američka prva dama se spremno uključila, a potom nagovorila i supruga da im se pridruži. Iako se isprva nećkao, Obama je prihvatio poziv.

Agencije pišu da je Mišel brzo ulovila korak energičnog plesa, a njenom suprugu je to išlo dosta teže. Osoblje Bijele kuće dobro se zabavljalo gledajući svog ukočenog šefa na plesnom podijumu.

Svečanost je direktno prenošena na indijskoj televiziji, a djeca su na kraju dobila zajedničku fotografiju i autograme prvog američkog para.

Istovremeno, Barak Obama je juče pozvao Indiju, drugog dana posjete toj zemlji, da unaprijedi dijalog sa susjednim Pakistanom, čiju ekstremističku grupu Laškar-i-Taiba Nju Delhi okrivljuje za terorističke napade u Mumbaju iz 2008. godine kada je ubijeno 170 ljudi.

Braneći podršku koju Vašington pruža Pakistanu, Obama je objasnio da SAD ne mogu da nametnu mir Indiji i Pakistanu, ali da se nada da će s vremenom ojačati međusobno povjerenje dva susjeda, da će se uspostaviti dijalog, što će dovesti do napretka obje zemlje.

Obama je u govoru u poslovnom centru Mumbaja pred indijskim studentima i poslovnim ljudima odao poštu poginulima, istakao solidarnost SAD sa Indijom i najavio razgovore o jačanju antiterorističke saradnje dvije zemlje, prenose agencije.

Kritike

Američki lider je kritikovao Pakistan rekavši da je to država koja nije uradila dovoljno u obračunu sa pobunjenicima na svojim granicima.

- Teroristi su ubili mnogo više Pakistanaca u samom Pakistanu nego bilo gdje drugdje - rekao je Obama.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana