Ramacotijevo hvala na srpskom jeziku

Glas Srpske
Ramacotijevo hvala na srpskom jeziku

Italijanski pop pjevač Eros Ramacoti nastupio je u četvrtak prvi put u Beogradu, pred više od 15.000 obožavalaca u Beogradskoj areni, javio je Tanjug.

Eros je nastupio u pratnji sedmorice muzičara i tri prateća vokala, poslije "zagrijavanja" koje je priredila angolska grupa "Yuri da cunha", na neobično dizajniranoj bini, čija je scenografija podsjećala na skladište velikih sanduka.

Prvo se oglasilo zavijanje sirena, dopunjeno adekvatnim svjetlosnim efektima, a zatim iz jednog od "sanduka" začuli su se stihovi pjesme "Apuntes Y Notas". Sanduk se otvorio, a u njemu je sjedio Ramacoti.

Smjenjivali su se hitovi "Un attimo di pace", "Quanto amore sei", "Una terra promesa", "Una canzone", "Un emozione per sempre", a Ramacoti je igrao, trčao scenom, šalio se sa publikom, svirao gitaru, zahvaljivao na srpskom, sve sa nevjerovatnom energijom.

Publika nije ostala uskraćena ni za njegove najpoznatije duete "I belog to you" i "Cosa della vita", jedino što su Anastasiju i Tinu Tarner zamijenili izvanredni prateći vokali.

Nažalost, kompoziciju "Musica e" (duet sa Andreom Bočelijem) Ramacoti je morao da otpjeva sam i u skraćenoj verziji, umjesto 10 minuta koliko traje originalna verzija.

Naizmjenično izvodeći poznate numere i pjesme sa svog novog albuma "Ali e radici", balade i brze pjesme, Ramacoti je izazivao euforiju u publici, koja je gotovo sve vrijeme igrala u ritmu muzike. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana