Putin se oprobao i u hokeju

Glas Srpske
Putin se oprobao i u hokeju

Premijer Rusije Vladimir Putin pokazao je javnosti još jedan talenat kada je obuo klizaljke i prisustvovao treningu lokalnih juniorskih hokejaških timova. Uprkos gustom svakodnevnom rasporedu, bilo da se radi o državničkim poslovima u samoj Rusiji ili van njenih granica, Putin je našao vremena da prvo nauči da kliže, a potom i da igra hokej. Putin je prije dva dana učestvovao na četrdesetominutnom treningu dva hokejaška tima, a napuštajući klizalište, okružen novinarima, teško dišući rekao je da je hokej "vrlo naporan sport" i nagovijestio da bi mogao da se kandiduje na sljedećim predsjedničkim izborima.

U crveno-plavom dresu reprezentacije Rusije, sa brojem 11 na leđima i ispisanim imenom Putin, ruski premijer je dva puta poslao pak u mrežu tokom treninga dva juniorska hokejaška tima, prenose ruske agencije.

Sve je počelo sredinom februara, kada je u razgovoru sa reprezentativcima Rusije, inače osvajačima zlatne medalje na Univerzijadi u Erzrumu, obećao da će u najskorije vrijeme naučiti da igra hokej na ledu. Putin je vježbao jednom ili dva puta sedmično, što se ispostavilo sasvim dovoljno da savlada ovaj sport.

- Kao mali nikada nisam klizao, jer sam prilikom prvog pokušaja brzo završio na ledu. U početku sam za trening koristio stolicu i priznajem da ovaj sport nije nimalo težak, naprotiv jako je dinamičan. Zahtijeva mnogo energije, ali mislim da ovdje postoji manja šansa za povrede, nego što je to slučaj sa fudbalom. Svakome preporučujem ovaj sport, kao i to da nikada ne počne da puši - izjavio je Putin u razgovoru sa mladim hokejašima, ispunjavajući dato obećanje.

Vladimir Putin (58) veliki je ljubitelj sporta i zdravog načina života. Bilo da se radi o omiljenom džudu, gdje je stekao crni pojas, alpskom skijanju, vožnji bolida "formule 1", plivanju ili nekom drugom sportu, Putin uvijek pokazuje da je čovjek, koji ne poznaje granice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana