Put u svemir sa Leonardom Dikapriom za 1.2 miliona evra

Agencije
Put u svemir sa Leonardom Dikapriom za 1.2 miliona evra

Put u svemir sa holivudskim glumcem Leonardom Dikapriom plaćen je 1.2 miliona evra (1.5 miliona dolara) na humanitarnoj gala večeri organizovanoj tokom filmskog festivala u Kanu, prenijele su agencije.

Na jubilarnoj, 20. humanitarnoj gala večeri, koju organizuje Fondacija za istraživanje AIDS-a, amfAR, Dikaprio se pojavio kao misteriozni gost koji će pobjednika aukcije pratiti na putu u svemir.

Glumica Šeron Stoun rekla je da će pobjednik aukcije provesti tri dana sa Dikapriom na obuci u Nju Meksiku prije nego što letjelicom Virdžin Galaktika odleti u svemir.

- Ne pruža vam se svakog dana prilika da odete u svemir sa zgodnim glumcem - rekla je Stoun, obučena u usku bijelu haljinu sa zlatnim porubom.

Nadmetanje je počelo sa milion evra.

U aukcijskoj brošuri za događaj koji je sinoć organizovan u luksuznom Hotelu du Kap Eden Rok u blizini Kana, navodi se da će Dikaprio i pobjednik biti među prvih 1.000 ljudi koji će otputovati u kosmos.

Pobjednik Vasilij Kljukin, 37, Rus koji živi u Monaku rekao je da je uvijek želio da ode u svemir.

- Želio sam da budem smio - rekao je Rojtersu Kljukin koji se bavi prodajom nekretnina.

- Sada ću definitivno morati da se odreknem cigareta!

Poslije uspješnog nadmetaja Kljukina, koji je za 400.000 evra kupio zlatnu i dijamantsku ogrlicu, Stounova je rekla da su dostupne još dvije karte za let u svemir čime je prikupljeno još 1.8 miliona evra.

Na aukciji je ukupno prikupljeno 25 miliona evra, za razliku od prošle kada je skupljeno 11 miliona.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana