Prvoplasirani Azerbejdžan, BiH na šestom mjestu VIDEO

Glas Srpske
Prvoplasirani Azerbejdžan, BiH na šestom mjestu VIDEO

Najbolja pjesma ovogodišnjeg "Evrosonga" je "Running scared" koju je izveo duo Ell - Nikki iz Azerbejdžana.

Ono što je definitivno obilježilo ovu manifestaciju je činjenica da je bilo svega… Pop, rok, folk, hip-hip, indi rok, pa čak i kombinacija svih ovih žanrova. Nastupi koje je teško prepričati, frizure koje se ne mogu ni opisati, haljine koje se skidaju, razvlače, mijenjaju boje, staklo koje se sasipa na najsitnije komadiće, do činjenice da su pojedini ubijeđeni da su pjevali na engleskom jeziku?!

Žiri i publika odlučili su da raspored bude ovakav - Azerbejdžan je odnio i ne tako ubjedljivu pobjedu sa 221 poenom, druga je Italija sa 189, trećeplasirani su Šveđani sa 185, dok je BiH na šestom mjestu sa 125 poena, a susjedna Srbija na 14. poziciji sa 85 bodova.

Dino Merlin je od Srbije dobio maksimalnih 12 bodova, dok je zanimljivo spomenuti da Srbiji niko nije dao toliko bodova. Međutim, BiH i Slovenija dale su joj po deset, dok su Makedonija i Hrvatska dale po osam bodova.

nikkiGlasanje je bilo tipično komšijsko, "po babu i stričevima". Tako su tradicionalne zemlje "istočnog bloka" glasale jedne za druge, skandinavske isto tako, kao i balkanske. Jedini "netradicionalni" momenat bio je početak, jer se nije počelo sa prošlogodišnjom pobjednicom Lenom - zato što učestvuje i ove godine, pa da je ne bi favorizovali. Prvi put u istoriji takmičenja, izvođači su se nalazili u "saću" među publikom, pa je bilo neuobičajeno i javljanje iz popularnog "green rooma".

Azerbejdžan je, pak, i prije finala važio za jednog od favorita. Već početkom glasanja izbio je na vrh, iako se do kraja vodila borba sa Švedskom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana