Propala aukcija pornića Merilin Monro

Glas Srpske
Propala aukcija pornića Merilin Monro

Kratki film iz četrdesetih godina prošlog vijeka, za koji je vlasnik tvrdio da prikazuje Merilin Monro u sceni seksa prije nego što je postala filmska zvijezda, nije prodat na aukciji u Argentini.

Niko nije bio voljan da plati početnu cijenu od dva miliona argentinskih pezosa, što je oko 480.000 dolara, koliko je tražio zastupnik vlasnika filma Mikel Barsa.

Barsa je za neuspjeh jučerašnje aukcije okrivio zastupnike imidža i imovine Merilin Monro koji su tvrdili da je u pitanju prevara.

On je rekao da pregovara sa nepoznatim kupcem iz Denvera, kome je ponudio mnogo manju cijenu i dodao da njegovi advokati trenutno razmatraju upozorenja zastupnika slavne glumice da će ga tužiti ako nastavi sa prodajom filma.

Barsa je prije aukcije tvrdio da crnobijeli šestominutni film prikazuje mladu glumicu, tada poznatu kao Norma Džin Bejker, 1946. ili 1947. godine, kada je još uvijek bila siromašna i očajno željela da uđe u svijet šou-biznisa.

Poznavaoci života Merilin Monro, pak, smatraju da je malo vjerovatno da je nasmijana mlada plavuša u filmu zaista ona.

Poređenje filma sa poznatim fotografijama Monro, ipak, ostavlja mjesta za debatu. Nekoliko dokumenata za koje Barsa kaže da potkrepljuju njegove tvrđe, između ostalog, pismo Američkog filmskog instituta u kojem se pominje pokušaj iz 1965. godine da se proda navodni porno-film slavne glumice, djeluju neubjedljivo.

Imidž i imovina Merilin Monro zaštićeni su kod kompanije "Authentic Brands Group", zadužene za razvoj brenda i licenciranje. Portparol te kompanije Nensi Karlson objasnila je da prodaja filma, za koji se tvrdi da prikazuje Merilin Monro, zahtijeva pravnu akciju zbog javne prevare i narušavanja prava intelektualne svojine glumice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana