Proglašena nova mis Srbije

politika.rs
Proglašena nova mis Srbije

Ovogodišnja mis Srbije je Aleksandra Doknić i ona će predstavljati Srbiju na izboru za najljepšu svjetsku ljepoticu.

Osamnaestogodišnjoj učenici iz Požarevca kruna i lenta uručene su na svečanosti u restoranu „Porto malteze", čime je ujedno stavljena tačka na kontroverze koje su prethodnih dana pratile izbor za mis.

Doknićeva, koja je prije nekoliko dana na zvaničnom odabiru najljepše Srpkinje dobila zvanje prve pratilje, naknadno se okitila titulom, iako je za mis prvobitno proglašena Nikolina Bojić. Mediji su nedugo poslije takvog epiloga počeli da pišu da je Bojićeva udata, što je protivno propozicijama takmičenja. Zvanična potvrda te informacije nije stigla od nje, ali je 15. oktobra kompaniji „Mis JU", koja organizuje izbor, stiglo saopštenje advokatske kancelarije koja zastupa Bojićevu. U dopisu je pisalo da se sada već bivša misica odriče titule zbog slike koja se o njoj pojavila u javnim glasilima. To je bilo dosad jedino „njeno" obraćanje javnosti pošto je krunisana, piše Politika.

Promociji nove ljepotice prethodila je konferencija za novinare na kojoj je kompanija „Mis JU" objelodanila detalje u vezi s dešavanjima od prethodnih dana. Milanka Đorđević, potpredsjednica kompanije, zahvalila je novinarima što su otkrili da je Nikolina Bojić udata. Ona je dodala da do danas nije bilo zvanične potvrde te informacije, ali je rekla da je „Mis JU" dobio njenu „ostavku" preko advokata. Đorđevićeva se nije suzdržavala da pohvalno govori o Bojićevoj.

– Ona već dve godine sarađuje s našom kompanijom, prošle godine je ušla u top 10 na izboru za mis, a pored obaveza kao maneken u kompaniji obavljala je i posao fitnes trenera u inostranstvu – rekla je Milanka Đorđević.

Međunarodni pravilnici, podsjetila je ona, predviđaju da kandidatkinje, između ostalog, ne smiju da budu udate niti da imaju djecu.

– Tih pravila drže se sve zemlje koje organizuju nacionalni izbor za najlepšu devojku – zaključila je ona.

Pošto je krunisana, nova misica nije krila zadovoljstvo.

– Nisam očekivala ovakav rasplet. Bila sam zadovoljna i prvobitnim plasmanom jer smatram da je Nikolina Bojić zasluženo proglašena za najlepšu – istakla je Aleksandra Doknić i dodala da ima „pozitivnu tremu" pred izbor za najljepšu djevojku svjeta.

„Mis JU" će tužiti novinare

Konferencija u „Porto maltezeu" počela je izrazima zahvalnosti novinarima zbog toga što su ukazali na to da je Nikolina Bojić udata, ali je u nastavku događaja upozoreno da će kompanija „Mis JU" tražiti sudsku zaštitu od pojedinih napisa i priloga koji su se prethodnih dana pojavili u javnim glasilima. Pravni zastupnik kompanije najavio je da će za nekoliko dana biti pokrenute prve tužbe protiv medija koji su, kako je rečeno, pisali neistinito i uvredljivo o „Mis JU" i njenoj predjsednici Vesni da Vinča.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana