Prodaje se kuća u kojoj se ubio Kurt Kobejn

Agencije
Prodaje se kuća u kojoj se ubio Kurt Kobejn

Kuća u kojoj su živjeli Kurt Kobejn i Kortni Lav  prodaje se za 7,5 miliona dolara.

Par je u januaru 1994. godine za milion i po dolara kupio kuću u Sijetlu, gdje je živio vrlo kratko sa svojom kćerkom Frensis Bin Kobejn sve dok osnivač "Nirvane" na tom imanju 5. aprila iste godine nije počinio samoubistvo u 27. godini.

Kobejn se posljednjih godina svog života borio s ovisnošću o heroinu, bolestima i depresijom, slavom i slikom u javnosti, kao i sa pritiskom medija na njega i njegovu suprugu.

Kuća u kojoj su živjeli Kurt Kobejn i Kortni Lav, prodaje se za 7,5 miliona dolara.

Okolnosti njegove smrti postale su predmet fascinacije i rasprave. Od njihovog početka, s Kobejnom kao tekstopiscem, "Nirvana" je samo u Sjedinjenim Američkim Državama prodala više od 25 miliona albuma i više od 50 miliona u svijetu.

Ugledni muzički časopis "Roling Stoun" uvrstio je "Nirvanu" na 27. mjesto najvećih muzičkih umjetnika svih vremena, dok je Kurt proglašen za 12. najboljeg gitaristu svih vremena.

Kuća ima 8.000 kvadratnih metara i nalazi se na 0,74 hektara zemlje. Ima četiri spavaće sobe i četiri kupaonice s odvojenom garažom i potpornim zidom koji je naknadno izgrađen 1999. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana