Problemi na polarnoj trci princa Herija

Agencije
Problemi na polarnoj trci princa Herija

Organizatori humanitarne trke na Antarktiku u kojoj učestvuje i britanski princ Hari saopštili su da ukidaju njen takmičarski element zbog teških uslova, ali da će se nastaviti pohod do Južnog pola.

Hari (29) je član jednog od tri tima ratnih vojnih invalida koji su prošle nedjelje krenuli na 320 kilometara dug put do Južnog pola.

Direktor ekspedicije Ed Parker rekao je da članovi timova doživljavaju "viši nivo stresa od očekivanog" i da neće više da se takmiče jedni protiv drugih, već će putovati u jednom kampu zajedno.

U snimljenoj poruci na internet sajtu organizacije, Parker je rekao da su timovi imali "nekoliko dosta teških dana", da vrijeme nije loše, ali da je teren "mnogo teži" nego što su mislili prije trke.

Parker je rekao da će timovi biti prebačeni vozilima dio puta i da će završiti posljednjih 112 kilometara do Južnog pola pješke, što se očekuje da će biti za nedjelju dana.

Princ Hari i glumci Dominik Vest i Aleksander Skarsgard učestvuju u ovoj ekspediciji s timovima iz Velike Britanije, Komonvelta i SAD.

Timovi su se za odlazak na Južni pol između ostalog pripremali u Norveškoj i na Islandu. Princ Hari, pilot vojnog helikoptera "apač", koji je služio u Avganistanu je 2011. godine proveo nekoliko dana na sličnoj ekspediciji s vojnim invalidima do Sjevernog pola.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana