Privremeno odloženo rušenje doma Merilin Monro u Los Anđelesu

Tanjug
Privremeno odloženo rušenje doma Merilin Monro u Los Anđelesu

LOS ANĐELES - Nakon jednoglasnog izjašnjavanja u Gradskom savjetu Los Anđelesa, privremeno je odloženo rušenje doma američke glumačke ikone Merilin Monro u Brentvudu, otmenom dijelu Los Anđelesa.

Članica savjeta Trejsi Park žurila je da spase posljednju rezidenciju Merilin Monro nakon što je u srijedu saznala da je vlasnik, ''Glori of  Snou Trast'', zatražio dozvolu za rušenje kultne španske kolonijalne rezidencije, prenio je "LA tajms".

"Moj tim i ja krenuli smo odmah u akciju...ali, nažalost, Odjeljenje za građevinarstvo i bezbjednost je izdalo dozvolu za rušenje prije nego što smo moj tim i ja mogli u potpunosti da intervenišemo i riješimo ovo pitanje", rekla je Park na konferenciji za novinare neposredno prije sjednice Gradske skupštine u petak.

Članica savjeta 11. okruga imala je crveni karmin i stilizovala je svoju kratku plavu kosu u stilu Merilin Monro dok je održala strastveni govor najavljujući da će podnijeti prijedlog za pokretanje razmatranja statusa doma američke glumice kao istorijskog spomenika kulture, piše "LA tajms".

"Ovdje sam danas sa vama kao čuvar distrikta koji je dom konačne rezidencije Merilin Monro. Danas sam ovdje i kao branilac bogate istorije i naslijeđa našeg grada", rekla je Park.

Prijedlogom koji je predočen savjetu traži se hitna akcija na pokretanju razmatranja da dom bude gradski istorijsko-kulturni spomenik.

Dalje je navedeno da to neće lišiti vlasnika imovine bilo kakvih prava, ali je istaknuto da treba procijeniti istorijske i kulturne vrijednosti imovine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana