Princ Vilijam pozvao beskućnicu na vjenčanje

Glas Srpske
Princ Vilijam pozvao beskućnicu na vjenčanje

Princ Vilijam i Kejt Midlton imali si juče u Vestminsterskoj opatiji generalnu probu pred današnje vjenčanje.

Jučerašnjoj probi su prisustvovali visoki sveštenici, mladini roditelji i Vilijamov kum i brat princ Hari. Na kraljevsko vjenčanje princ Vilijam je poznao i jednu beskućnicu, što su britanski mediji nazvali novom pričom o Pepeljugi. Naime, Shozna, nekadašnji beskućnik, prije dvije godine je jedva bila u stanju da govori nakon što je pretrpjela moždani udar u 18. godini. Sada će biti visoka zvanica sa vlastitim sjedištem sa kojeg će gledati vjenčanje Vilijama i Kejt.

- Osjećam se tako srećnom. Pozivnicu sam dobila u februaru i pomislila sam: "Bože, ovo ne može biti istina!" - rekla je Shozna, koja je prije toga bila pozvana da govori na gala-večeri jedne dobrotvorne organizacije koja se brine o beskućnicima, 2010. godine. Bila je nervozna uoči govora, kada se Vilijam, pokrovitelj dobrotvorne organizacije, koja se zove "Centrepoint", predstavio i ponudio riječi podrške.

Potom, poslije njenog emotivnog govora o tome kako se njen život okrenuo naglavačke zbog te organizacije koja pomaže beskućnicima u Londonu, Vilijam je prišao i zagrlio je u znak čestitanja. Četiri mjeseca kasnije, Vilijam, koji je i sam spavao na temperaturama od minus četiri stepena Celzijusa 2009. godine kako bi ukazao na probleme beskućnika, pozvao je Shoznu da predstavlja "Centrepoint" na njegovom vjenčanju.

Gosti kraljevskog vjenčanja koji vole "Tviter" ostaće razočarani jer će na dan vjenčanja biti postavljena tehnologija koja blokira signal kako bi se spriječila upotreba mobilnih telefona. Velika Britanija je juče saopštila da je povukla pozivnicu za kraljevsko vjenčanje sirijskom ambasadoru Samiju Kijamiju zbog nasilnih napada režima na demonstrante u toj zemlji.

Vjenčanje u brojkama

Kraljevsko vjenčanje se može predstaviti u brojkama od jedan, koliko će biti burmi na vjenčanju, do dvije milijarde - koliko je procijenjeno da će biti TV gledalaca. Naime, samo će jedna burma biti na vjenčanju i to ona koju će princ Vilijam staviti na prst nevjeste, jer je on odlučio da ne nosi burmu, poput svog djeda, vojvode od Edinburga.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana