Princ Vilijam otkrio kako napreduje oporavak Kejt Midlton

GS
Foto: Tanjug/AP

Princ Vilijam je razgovarao sa starijim ratnim veteranom o tome kako se princeza od Velsa nosi nakon dijagnoze raka.

Princ Vilijam je otkrio nove informacije o princezi od Velsa dok je prisustvovao dirljivom događaju zajedno sa kraljem Čarlsom i kraljicom Kamilom.

Princ od Velsa je bio u Portsmutu zajedno sa vodećim britanskim političarima i veteranima na obilježavanju 80. godišnjice "Dana D". On i njegov otac Čarls održali su govore na dirljivom događaju prije nego što su se družili sa veteranima kako bi čuli njihova sjećanja na čuvenu vojnu operaciju, piše Miror.

Na snimku koji prikazuje Vilijama kako razgovara sa jednim čovjekom, veteran ga je ljubazno upitao o Kejt, koja nije prisustvovala obilježavanju jer se još uvijek oporavlja uz preventivnu hemoterapiju. On je pitao Vilijama: "Htio sam da vas pitam, da li je vaša supruga bolje?" Na šta je Vilijam odgovorio: "Da... voljela bi da je danas ovdje." Dodao je: "Podsjetio sam sve da je njena baka služila u Bletčli, pa bi imala dosta zajedničkog sa nekoliko drugih dama ovde koje su služile u Bletčliju, ali o tome nisu govorile sve do samog kraja."

Kejtina baka po ocu, Valeri Glasboro, radila je u centru za dešifrovanje kodova tokom Drugog svetskog rata, a 2014. godine princeza je posjetila to mjesto da vidi gdje je njena baka nekada radila. Vilijamov susret sa veteranom desio se nakon što su Čarls i Kamila jedva zadržavali suze dok su slušali jednog drugog veterana kako se prisjeća užasa rata tokom emotivne ceremonije danas.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana