Princ Vilijam i Kejt potpisali predbračni ugovor

Glas Srpske
Princ Vilijam i Kejt potpisali predbračni ugovor

Princ Vilijam (28) i njegova buduća supruga Kejt Midlton potpisali su predbračni ugovor, a iako se njegov sadržaj drži u strogoj tajnosti, u utorak su procurili neki od njegovih detalja. Iako se Vilijamovo bogatstvo procjenjuje na milione funti, u slučaju razvoda Kejt nema pravo na njegovu imovinu već na određen iznos novca. Stručnjaci smatraju da je riječ o milionskom iznosu uz godišnji novčani dodatak.

U slučaju da se Kejt ponovo uda, iznos će biti smanjen, a ukoliko se bude indiskretno ponašala u javnosti, ostaće bez ikakve novčane naknade.

Njihova, eventualna, djeca bi u slučaju razvoda ostala da žive sa Vilijamom, dok bi Kejt, kao i njeni roditelji, imali pravo da ih posjećuju. Ona takođe, u slučaju razvoda ne bi mogla više da živi u kraljevskoj palati, već u nekoj od njihovih propratnih vila.

Inače posljednje pripreme za vjenčanje princa Vilijama i Kejt Midlton završene su juče u centralnom Londonu, dva dana uoči ceremonije, prenio je Rojters. Putevi oko Bakingemske palate i duž maršrute kojom će par proći poslije ceremonije u Vestminsterskoj opatiji bili su zatvoreni, dok je oko 1.000 pripadnika oružanih snaga učestvovalo u probi za veliki dan.

Kočije koje će prevoziti zvanice takođe su učestvovale u probi, zajedno sa konjicom i sveštenicima. Sama opatija je već zatvorena za javnost, a kraljevski par bi do kraja dana trebalo da obavi i posljednju probu ceremonije.

U cijelom gradu podižu se zastave, dok se armija novinara iz cijelog svijeta smješta u privremenim studijima postavljenim u blizini Bakingemske palate. Pojedini vatreni obožavaoci već su postavili kampove ispred opatije, da bi obezbijedili najbolja mjesta za gledanje, a očekuje se da će u London do kraja sedmice doći nekoliko stotina hiljada ljudi.

RTRS uživo prenosi kraljevsko vjenčanje

Vjenčanje princa Vilijama i Kejt Midlton biće u prilici da prate i gledaoci Radio-televizije Republike Srpske, koja će ovaj događaj godine direktno prenositi u petak, 29. aprila. Kraljevsko vjenčanje će se na RTRS-u uživo emitovati u terminu od 10.55 do 14.30 časova.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana