Princ Hari podnio tužbu za klevetu protiv britanske medijske kompanije

GS
Foto: agencije

Princ Hari je podnio tužbu za klevetu protiv britanske medijske kompanije Associated Newspapers , koja je vlasnica portala, odnosno magazina Daily Mail, Mail on Sunday i Mail Online.

Još uvijek nije poznato na koju tačno objavu se tužba odnosi, prenosi Forbes. Inače, ovaj magazin je u proteklih nekoliko sedmica izvještavao o Harijevim naporima da članovi njegove porodice dobiju policijsku zaštitu kada su u Velikoj Britaniji. Ponudio se i da plati za ovaj vid zaštite.

Hari i Megan odavno imaju problema s britanskim tabloidima. On je 2016. godine izjavio da mediji maltretiraju Megan objavljujući sadržaje o njoj koji su rasistički.

Prošle godine je tužio Mail on Sunday i Mail Online zbog članaka u kojima su tvrdili da je "okrenuo leđa" Kraljevskim marincima ogranku britanske vojske u kojoj je bio sve dok nije napustio svoje kraljevske dužnosti početkom 2020. godine.Uspjeli su riješiti slučaj na miran način.

Kompanija Associated Newspapers  je objavila izvinjenje i donirala novac Harijevoj fondaciji, Invictus Games koja podržava programe za veterane, prenosi Kliks.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana